Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancsos vaníliahab mentával

Narancsos vaníliahab mentával Hozzávalók:          2 db narancs          2 db (M méretű) tojás          10 dkg kristálycukor          4 dl natúr joghurt          2 dkg vaníliás cukor          1 flakon tejszínhab          1-2 db mentalevél a tálaláshoz          Tokaji Szamorodni, édes, borkülönlegesség Elkészítése: A narancsokat megmossuk, lereszeljük, a héjukat, levüket pedig kifacsarjuk. A tojássárgáját […] Tovább

Trópusi turmixkrém

Trópusi turmixkrém Hozzávalók: 2 db friss narancs, meghámozva, gerezdekre szedve 2 db érett banán, meghámozva 30 dkg zöld vagy piros magtalan szőlő 12 db jégkocka, összetörve (megdarálva) 2 teáskanál méz 8 dkg zöld vagy piros magtalan szőlő a díszítéshez ELkészítés Tegyük az első három hozzávalót egy keverőgép vagy mixer edényébe, és addig keverjük, míg egynemű, […] Tovább

Narancsos kávékrém

Narancsos kávékrém Hozzávalók: a narancsos kávékrémhez: 2 tojássárga 5 dkg cukor 1 púpos finomliszt 1 dl erős feketekávé 2 dl tej 1 narancs reszelt héja A narancsos habhoz: 1½ dl hideg tejszín 3 evőkanál narancslekvár 1 evőkanál rum Elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb […] Tovább

Narancskrém

Narancskrém Hozzávalók:          2 ek. kristálycukor          3 db narancs          1 csomag vanília ízű puding          4 dl tej          Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség Elkészítése: Teflonbevonatú serpenyőben cukrot pirítunk. Amikor a cukor aranyszínű lesz, a narancs kifacsart levét a karamellre öntjük, majd felforraljuk. A narancshéjat lereszeljük, és bele főzzük a narancsos lébe. A […] Tovább

Narancs krém 1914

Narancs krém Hozzávalók: 8 tojássárgája 42 dkg narancson ledörzsölt finomra tört cukor 4 narancs leve 2 citrom leve 4 kanál rum 8 tojás fölvert habja 4 darab zselatin Elkészítése: 8 tojássárgáját habosra keverünk 42 dkg narancson ledörzsölt finomra tört cukorral. 4 narancs és 2 citrom levét, 4 kanál rumot bele keverünk és egy lábos forró […] Tovább

Gőzölt joghurtkrém

Gőzölt joghurtkrém kandírozott narancshéjjal és kakaóbabbal Micsoda szerencse, hogy manapság már Budapest legkülönbözőbb pontjain találhatók közel-keleti vagy ázsiai fűszereket és alapanyagokat tartó üzletek! A sűrű, krémes török joghurt, az 1 kg-os kiszerelésű, vödörben árult süzme például egész könnyen beszerezhető. Ha mégsem jutnak hozzá, semmi pánik, házilag is egyszerűen elkészíthető (lásd a receptben). Nyugodtan vegyék meg […] Tovább

Epres-narancsos habtekercs

Epres-narancsos habtekercs Hozzávalók:10-12 szelethez: a tojáshabhoz: 4 tojásfehérje 20 dkg porcukor 1 evőkanál keményítő a narancskrémhez: 4 tojássárgája 2 narancs kifacsart leve 1 narancs héja 10 dkg porcukor 1 evőkanál keményítő 25 dkg eper 15 darab mentalevél Elkészítése: A tojássárgákat verjük fehéredésig a 10 dkg porcukorral, adjuk hozzá a keményítőt, a narancs héját, majd a kifacsart levét […] Tovább

Barátnők narancsos gesztenyekrém habja

Barátnők narancsos gesztenyekrém habja HozzávalóK: 50 dkg gesztenyemassza 1 dl rum 1 dl tejszín 2 db narancs 4 dl tejszín cukor babapiskóta díszítő anyagok Elkészítése: A narancs héját lereszeljük. A gesztenye-masszát villával összetörjük. Az összes alkotórészt habosra kikeverjük villával, vagy lyukas fakanállal. 1/2 órán át hagyjuk pihenni, eközben… A tejszínt felverjük habnak kevés cukorral, és […] Tovább

Narancssaláta vaníliafagylalttal

Narancssaláta vaníliafagylalttal Hozzávalók 4 db nagyobb narancs 3 dkg porcukor 40 dkg vanília jégkrém 1 dl tejszín 1 dl triple sec vagy maraschino likőr 10-15 szem rumos meggy ELKÉSZÍTÉSE: A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy […] Tovább

Gesztenyealagút 2

Gesztenyealagút Hozzávalók: ½ kg gesztenyemassza kis rum ½ liter tejszín piskótalap narancsdzsem (házi a legjobb) csokimáz Elkészítése: Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egyenletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy ugyanaddig érjen. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!