Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pischinger torta 3

Pischinger torta Hozzávalók: 25 dkg vaj 4 db tojássárgája 25 dkg csokoládé 15 dkg cukor 1 ek feketekávé ½ rúd vanília 12 lap ostya Elkészítése: Negyed kg vajat először 15 dkg cukorral habosra keverünk, azután 4 tojássárgájával, 25 dkg puhított csokoládéval, kis vaníliával, 1 ek. feketekávéval tovább is kikeverjük. Ezt 12 ostyalap közé tesszük, és […] Tovább

Kávés-csokis ostya

Kávés-csokis ostya Hozzávalók: 1 csomag ostya 1 margarin 25 dkg porcukor 3 evőkanál kész kávé 3 evőkanál kakaó Elkészítése: Az ostyalapokat sütőben picit megmelegíteni. (meghajolnak kissé). Közben a többit összeforralni ügyesen, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. A krémet rácsorgatni a lapokra, szépen egymás után, mint a bolti spéci. (csak ez finomabb) […] Tovább

Mogyoró puding 1914

Mogyoró puding Hozzávalók: 12,5 dkg mogyoró 12,5 dkg törött cukor vaj 7 tojássárgája 5 dkg cukor tej 1 zsemlye 7 tojás kemény habja Karamell-sodó, vagy kávésodó Elkészítése: Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal […] Tovább

Konyakos praliné

Konyakos praliné Hozzávalók: 25 darabhoz: 10 dkg fehér csokoládés tortabevonó, 50 darab praliné- vagy mignonpapír A töltelékhez: 10 dkg tejszín, 2 teáskanál instant kávé, 4 cl konyak, 20 dkg tej tortabevonó, 2 dkg fehér csokoládés tortabevonó Elkészítése: Két darab süti alátétet fogjunk össze, egy ecsettel kenjük meg az olvasztott tortabevonóval, ha kihűlt, még egyszer ismételjük […] Tovább

Kávés praliné

Kávés praliné Hozzávalók: 30 darabhoz:          1, 5 dl tejszín          20 dkg étcsokoládé tortabevonó          1 teáskanál neszkávé         3 evőkanál porcukor          2 evőkanál kakaópor a szóráshoz          kb. 30 db csokoládé kávészem Elkészítése: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, […] Tovább

Narancsos kávékrém

Narancsos kávékrém Hozzávalók: a narancsos kávékrémhez: 2 tojássárga 5 dkg cukor 1 púpos finomliszt 1 dl erős feketekávé 2 dl tej 1 narancs reszelt héja A narancsos habhoz: 1½ dl hideg tejszín 3 evőkanál narancslekvár 1 evőkanál rum Elkészítése: A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb […] Tovább

Kávé-krém 1914

Kávé-krém Hozzávalók: 2 dl nagyon erős feketekávé 20 dkg cukor 7 dl tejszín 8 lap zselatin mandula olaj Elkészítése: 2 dl nagyon erős feketekávé és 20 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, és ki hagyjuk hűlni. 7 dl tejszint jégen fölverünk és a kihűlt szirupot kanalanként hozzá keverjük, 8 lap feloldott és átszűrt zselatinnal együtt. Mandula […] Tovább

Kávé-krém 2

Kávé-krém HOZZÁVALÓK: 4 tojás 15 dkg cukor 1 dl erős feketekávé 3 dl tej 1 ½ dl víz 1 púpos evőkanál zselatin 3 dl felvert tejszín ELKÉSZÍTÉSE: Alaposan kikeverünk négy tojássárgát 15 dkg cukorral, felengedjük egy dl erős feketekávéval meg három dl tejjel és habverővel állandóan kevergetve, felforraljuk. Másfél dl vízben feloldunk egy púpos evőkanál […] Tovább

Kávé-krém 1

Kávé-krém Hozzávalók: 1 liter tej egy jó erős kávé 9-10 tojássárgája 25 dkg cukor vaj piskóta csokoládébonbon Elkészítése: Egy liter tejhez főzz jó erős kávét. Ha fölforrt, szűrd át asztalkendőn. Azalatt keverj le 9-10 tojássárgáját 250 gramm cukorral egy negyedóráig. Keverd a kávéba, tedd ez egészet egy vajjal kikent formába, állítsd vízzel telt edénybe és […] Tovább

Mousse au Chocolat - Csokihab

Mousse au Chocolat – Csokihab HOZZÁVALÓK:          15 dkg jó minőségű fekete csoki          ½ – 1 adag feketekávé          egy pici tej          3 tojás          1 + 1 evőkanál cukor          2,5-3 dl tejszín          1 zacskó vaníliás cukor ELKÉSZÍTÉSE: 15 dkg jó minőségű fekete csokit feltördelünk egy kis lábosba, felöntjük 1-fél adag […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!