Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Krémes gombóc

Krémes gombóc HOZZÁVALÓK: metélt tészta ½  liter liszt 2 tojás kevés sós víz krém 3 tojás 3 dkg liszt 8 dkg cukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás cukor ELKÉSZÍTÉSE: Egy fél liter lisztből két tojássárgával, kevés sós vízzel nagyon finom metélttésztát gyúrunk, és rövid szárítás után, felvágjuk levestészta nagyságúra. Simára keverünk 3 tojássárgát 3 […] Tovább

Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

Tyúkhúsleves zsemlegombóccal Hozzávalók: tyúk megtisztított zöldség hagyma csirkeaprólék zsemle tej tojások só bors petrezselyem szerecsendió zsemlemorzsa Elkészítése: A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, és a megtisztított zöldséggel, a megmosott, de nem hámozott hagymával (a hagymahéjtól tiszta lesz a leves!) és a csirkeaprólékkal együtt hideg vízben feltesszük főni, és lassú tűzön egészen lassan forraljuk. A zsemlét apró kockákra […] Tovább

Tyúkleves májgombóccal

Tyúkleves májgombóccal Hozzávalók: 20 dkg marha ritkacsont 20 dkg borjúcsont egy tyúk, az összes aprólékjával só néhány szem fekete bors késhegynyi paprika különféle egyenlő ujjnyi vastag darabokra vágott leveszöldség fél fej kelkáposzta 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kis fej paradicsom (télen 1 evőkanálnyi befőtt paradicsom) 3 darab champignon gomba finom metélt vágott metélőhagymával […] Tovább

Töpörtyűgombóc-leves

Töpörtyűgombóc-leves Hozzávalók: 3 dkg töpörtyű 2+1 tojás 6 dkg zsemlemorzsa vagy zabpehel 3 dkg liszt 1+1 csokor petrezselyemzöld 1 csapott mokkáskanálnyi majoránna ízlés szerint só 1,2 liter víz 2 húsleveskocka 1 dl tejföl Elkészítése: Nagyon finomra összevágunk három dkg töpörtyűt, és simára keverjük két nyers tojással, hat dkg zsemlemorzsával! (vagy zabpehellyel), három dkg liszttel, egy […] Tovább

Erdélyi gombócos káposzta

Erdélyi gombócos káposzta „A ház úrnője nagymama volt, nyolcvanévesen is délceg úrinő, aki minden héten kétszer bridzspartira fogadta a környék jobb napokat látott urait, hölgyeit, s minden vasárnap délelőtt kiskosztümöt, kalapot, fehér kesztyűt öltött magára, és áhítatos arccal levonult a Galgóczy úti Mária-kápolnába. Nagymama remekül főzött, különösen az erdélyi gombócos káposztája volt legendás, amely elkészítésének […] Tovább

Dán húsgombócleves Ch

Dán húsgombócleves Hozzávalók: 80 dkg sertés darálthús 20 dkg gomba 1 fej fokhagyma csipet só csipet bors csipet kakukkfű 2 db tojás 10 dkg liszt 30 dkg sárgarépa 20 dkg fehérarépa 10 dkg zeller fél póréhagyma 15 dkg burgonya csipet só csipet bors 1 csokor metélőhagyma 1 csokor petrezselyem zöld tálaláshoz Badacsonyi Olaszrizling, száraz, minőségi […] Tovább

Bakonyi halgombóc-leves

Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy – fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt […] Tovább

Nyírségi gombócleves 2

Nyírségi gombócleves Hozzávalók: (10 személyre): 1 kg borjú, vagy sertés apróhús 45 dkg zöldség 15 dkg karalábé  10 dkg zeller 20 dkg zöldborsó (konzerv) 30 dkg tisztított karfiol 20 dkg gomba 3 dkg só ½ dkg bors 1 dkg Delikát 15 dkg vaj 5 dl tejszín 5 db tojás 1 csomag petrezselyemzöld 10 dkg citrom […] Tovább

Nyírségi gombócleves 1

Nyírségi gombócleves Hozzávalók:4 személyre: 40 dkg borjúcomb vagy lapocka (esetleg sovány sertéshús), 8 dkg vaj, 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller 1 darabka karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve petrezselyem […] Tovább

Felvidéki pikáns gombócleves

Felvidéki pikáns gombócleves Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg marhacsont, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg gyökér, 5 dkg kelkáposzta, 5 dkg karalábé, 3 dkg zeller, 3 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg só, 2 dl tejföl, 3 dkg finomliszt, 4 dkg főzőmargarin, fél citrom, 1 késhegynyi tárkony A gombóc hozzávalói: 10 dkg sertés apróhús, 5 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!