Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Ch

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Hozzávalók: 65 dkg darált sertéshús          1,95 g Ch 5 dkg (kis fej) hagyma             4,15 g Ch 30 dkg szalonna 50 dkg paradicsomlé                42,5 g Ch 40 dkg burgonya                      73,6 g Ch só bors Vegeta kész:                    14,7 dkg                122,2 g Ch   8,3 g Ch/100 g Elkészítése: A hagymát és […] Tovább

Rakott káposzta Ch

Rakott káposzta         Ch Hozzávalók: 100 dkg savanyú káposzta                    24,0   g Ch 75 dkg darált sertés comb                     2,25   g Ch 15 dkg füstölt kolbász                            0,45   g Ch 1,25 dkg (1 nagy fej) hagyma                10,38 g Ch 1,25 dkg kockázott bacon szalonna     1,00   g Ch 4 dl tejföl                                                  8,68   g Ch só bors piros […] Tovább

Töltött zsemle más módon

Töltött zsemle más módon Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél cs petrezselyem, 4 zsemle, 30 dkg apró gomba, 4 ek olaj, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemle tetejét levágjuk, belét kikaparjuk. A gombákat négyfelé vágjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, lefedve kb. […] Tovább

Sonkás palacsinta

Sonkás palacsinta Hozzávalók:  12 palacsintához: 15 dkg liszt, 3,5 dl tej, 1 tojás, késhegynyi só. A sütéshez: olaj. A töltelékbe: 25 dkg sonka, 20 dkg zsemlemorzsa, 2-3tojassargaja, 1 tojás, 1 dl tejföl, őrölt bors, só, olaj a sütéshez. Elkészítése: A sonkát megfőzzük és ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk 2-3 tojássárgáját es 1 dl tejfolt. A […] Tovább

Bárányérmék pirított gombával

Bárányérmék pirított gombával Hozzávalók: 60 dkg báránycomb, 25 dkg gomba,. 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. olaj, őrölt bors, só. Elkészítése: A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval es borssal, majd leves forró olajban hirtelen megsütjük. A sütésből megmaradt kevés olajban az apróra vagdalt hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a […] Tovább

Vörösboros lencse

Vörösboros lencse Elkészítési idő: 25-30 perc Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg lencse átválogatva, megmosva 1 babérlevél só őrölt bors 4 dl száraz vörösbor 1 póréhagyma kis kockákra vágva 2 sárgarépa kis kockákra vágva 2 paradicsom kockákra vágva 3 evőkanál szűz olívaolaj 6-8 magozott fekete olajbogyó apróra vágva Elkészítése: A lencsét a babérral, sóval és borssal […] Tovább

Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék Hozzávalók: 40 dkg lencse 1 fej vöröshagyma 1 db babérlevél őrölt bors vegeta olaj liszt piros paprika 2 dl tejföl citrom(lé) mustár Elkészítése: A lencsét gondosan átválogatjuk, sokszor váltott vízben tisztára mossuk, és bőséges tiszta hideg vízbe – előző este – beáztatjuk. Főzés előtt az áztató vizet leöntjük, és újra átmossuk. Annyi vízben* […] Tovább

Pulykamell sajtmártással

Pulykamell sajtmártással Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, a mártáshoz: 4 dl tej, 10 dkg reszelt eidami, 10 dkg márványsajt, 4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj), 2 csapott evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál száraz fehérbor, őrölt […] Tovább

Gesztenyével töltött pulykamell

Gesztenyével töltött pulykamell Hozzávalók: 60 dkg gesztenye (tisztítva kb. 45 dkg) só 80 dkg pulykamellfilé 2 zsemle 25 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 csapott kiskanál őrölt bors fél kiskanál reszelt szerecsendió 1 csapott evőkanál finomliszt 1 kiskanál paradicsompüré a sütéshez és a fólia megkenéséhez: 6 evőkanál olaj a párolt aszalt szilvához: 60 dkg kimagozott […] Tovább

Brassói pulykapecsenye

Brassói pulykapecsenye Hozzávalók 1,2 kg burgonya, só 70-80 dkg kicsontozott, lebőrözött pulyka felsőcomb 8- 10 dkg füstölt szalonna 2 evőkanál olaj 6 gerezd fokhagyma 1 csapott kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál őrölt fekete bors a burgonya sütéséhez:  bőven olaj a díszítéshez: 1 kis csokor petrezselyem Elkészítése A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb 1 kiskanálnyi […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!