Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vörösboros lencse

Vörösboros lencse Elkészítési idő: 25-30 perc Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg lencse átválogatva, megmosva 1 babérlevél só őrölt bors 4 dl száraz vörösbor 1 póréhagyma kis kockákra vágva 2 sárgarépa kis kockákra vágva 2 paradicsom kockákra vágva 3 evőkanál szűz olívaolaj 6-8 magozott fekete olajbogyó apróra vágva Elkészítése: A lencsét a babérral, sóval és borssal […] Tovább

Spenótos rakott burgonya

Spenótos rakott burgonya Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya 75 dkg spenótlevél (vagy mirelit paraj) 3 tojás 2 gerezd fokhagyma 3 dl tejföl 1 dl tejszín 15 dkg reszelt sajt 2 evőkanál vaj só, szerecsendió elkészítése: A burgonyákat héjukban főzzük puhára, majd hámozzuk meg és vágjuk karikára. Közben főzzük keményre a tojásokat. A megtisztított spenótleveleket […] Tovább

Fenyőmagos-diós széles metélt

Fenyőmagos-diós széles metélt Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg széles metélt (tagliatelle) 20 dkg dió 2 dl tejszín 1 dl olívaolaj 1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható) só, bors, szerecsendió 10 dkg fenyőmag Elkészítése: A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a […] Tovább

Balzsamecetes paradicsomleves

Balzsamecetes paradicsomleves Hozzávalók 4 személyre: 2 doboz darabolt paradicsomkonzerv 5 dl paradicsomlé 1 liter zöldségalaplé 0,5 dl beforralt balzsamecet 2 evőkanál mascarpone 1 szál sárgarépa 1 nagyobb fej lila hagyma 2 evőkanál vaj méz, só, bors a tálaláshoz reszelt chedar sajt és pirított kenyérkockák Elkészítése: A vajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott hagymát, rádobjuk a reszelt […] Tovább

Vega tekercsek tejszínben

Vega tekercsek tejszínben Hozzávalók: kisült palacsinta párolt zöldségek (sárgarépa, brokkoli, karfiol, kukorica, borsó…) só fehérbors főzőtejszín, vagy besamel-mártás reszelt sajt Elkészítése: A kisült palacsintákat töltsd meg párolt zöldségekkel. Bármit beletehetsz, amit szeretsz: sárgarépát, brokkolit, karfiolt, kukoricát, borsót vagy cukkinit. Készítsz hosszúkás tekercseket. Válassz egy akkora tepsit, amit széltében kitöltenek a palacsinták és öntsd le bőségesen […] Tovább

Vegetáriánus – gombakrém és pirítós reggeli

Vegetáriánus – gombakrém és pirítós reggeli Hozzávalók: egy doboz sampion gomba három szál újhagyma olaj só bors majoránna pirítós meleg mézes tea Elkészítése: Végy egy doboz sampion gombát. Tisztítsd és mosd meg, majd három szál újhagymával aprítsd fel. A hagymát párold meg kevés olajon egy serpenyőben, majd öntsd hozzá a gombát, és párold addig, amíg […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!