Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomlekvár

Paradicsomlekvár Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 18 dkg cukor, 1 citrom héja és leve, 1 chili paprika, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt római kömény, 2 darab csillagánizs, 1 teáskanál só Elkészítése: A megmosott paradicsomok csumáját kivágjuk (aki szeretné, eltávolíthatja a héját), feldaraboljuk, majd a cukorral és a fűszerekkel addig főzzük, míg jól be nem […] Tovább

Balzsamecetes paradicsomleves

Balzsamecetes paradicsomleves Hozzávalók 4 személyre: 2 doboz darabolt paradicsomkonzerv 5 dl paradicsomlé 1 liter zöldségalaplé 0,5 dl beforralt balzsamecet 2 evőkanál mascarpone 1 szál sárgarépa 1 nagyobb fej lila hagyma 2 evőkanál vaj méz, só, bors a tálaláshoz reszelt chedar sajt és pirított kenyérkockák Elkészítése: A vajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott hagymát, rádobjuk a reszelt […] Tovább

Paradicsomleves 1914

Paradicsomleves Hozzávalók: érett piros paradicsom zöld petrezselyem kis fej vöröshagyma kevés víz híg rántás só cukor apró galuskák vagy 1 dl rizs, vagy tarhonya 1 evőkanál zsír Elkészítése: Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután előzőleg megmostuk és zöld petrezselyem és egy kis fej vöröshagymával, kevés vízzel tűzhelyre tesszük. Ha megfőtt, szitán áttörjük, híg rántást készítünk […] Tovább

Paradicsomleves 17.

Paradicsomleves Már óvodás korom óta nagyon szeretem, ismerem már azóta az olasz változatot is. Nekem mégis a hagyományos, menzás ízvilágú a favorit, szigorúan betűtésztával! Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé (vagy 1 nagy paradicsompüré konzerv higítva vízzel), 1 kis fej hagyma, zellerzöld, 3-4 kanál cukor, csipet só, bors, 4 kanál olaj, 1 kanál liszt, betűtészta Elkészítése: A […] Tovább

Paradicsomleves 16.

Paradicsomleves Hozzávalók: 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika 1 csésze víz fél liter paradicsomlé még fél liter víz 1 kis fej vöröshagyma só ízlés szerint cukor tészta vagy rizs Elkészítése: 2 evőkanál olajon világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, megszórjuk pirospaprikával és állandó keverés közben ráöntünk 1 csésze vizet, fél liter paradicsomlét, majd még fél […] Tovább

Paradicsomleves 15.

Paradicsomleves Hozzávalók: 1 közepes hagyma nagyobb szeletekre vágva 2-3 evőkanál olaj kb. 3-4 evőkanál liszt egész bors törött bors 35 dkg sűrített paradicsom kb. 2 liter víz savanyúságtól függően 2-3 evőkanál cukor só eperlevél tészta a tetejére reszelt sajt és áttört fokhagyma elkészítés Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott […] Tovább

Paradicsomleves 14.

Paradicsomleves  Hozzávalók: 2 adag 1 kis hagyma 1 ek. olívaolaj 1 hámozott paradicsom-konzerv (40 dkg) só, bors 1 késhegynyi csípős paprika 1 zöldcitrom leve 5 dkg magozott fekete olívabogyó ½ csokor bazsalikom Elkészítése: A hagymát pucold meg, vágd kockákra, és egy lábosban párold az olajon 3 percig. Add hozzá a paradicsomot, a nagyobb darabokat nyomkodd […] Tovább

Finom paradicsomleves 13.

Finom paradicsomleves Hozzávalók: 20 dkg zöldség, étolaj, 3 dkg liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 dl paradicsom. Elkészítése: 20 dkg apróra vágott zöldséget megpirítunk 3 dkg zsírban és meghintjük egy evőkanálnyi liszttel és egy kissé pirítjuk még, csak aztán eresztjük fel egy-két dl vízzel és egy kiló paradicsommal. Jól beforraljuk és miután több ízben megkevertük, […] Tovább

Paradicsomleves 12. pirított zsemlekockával

Paradicsomleves pirított zsemlekockával Hozzávalók: 1 kg paradicsom 4 dkg liszt olaj cukor só 2 db zsemle tejföl Elkészítése: 1 kg paradicsomot forró vízbe teszünk és kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. 4 dkg lisztből olajon világos rántást készítünk, majd feleresztjük a paradicsommal és annyi vízzel hogy az egész leves kb. 1,5 liter legyen. […] Tovább

Olasz paradicsomleves 11. kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal

Olasz paradicsomleves kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal Hozzávalók: 3 darabolt paradicsomkonzerv 3 dl alaplé 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg kenyér bele 2-3 babérlevél 1 tk. cukor 50 gr parmezán egy csokor friss bazsalikom só, bors olíva olaj Elkészítése: Vágd minél apróbbra a hagymát és tégy ugyan így a fokhagymával. (A fokhagymaprést felejtsd el!) Vastag fenekű […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!