Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenye püré 1914

Gesztenye püré Hozzávalók: 1 kg gesztenye kis darab vanília 7 dkg cukor 21 dkg törött cukor 1 evőkanál víz karamell, vagy 28 dkg vaníliás cukor 1 tojássárgája ½ liter sűrű tejszín cukor Elkészítése: 1 kg gesztenyét puhára főzünk, kettévágva belsejét kiszedjük, és a szitán áttörjük. Kis darab vaníliát 7 dkg cukorral megtörünk, és a gesztenyéhez […] Tovább

Szőlő karamellben

Szőlő karamellben Karamelles golyók Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fehér csemegeszőlő 20 dkg piros csemegeszőlő 8-10 szőlőlevél 20 dkg kristálycukor 1 dl rum 1 kávéskanál borecet vagy citromlé Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A […] Tovább

Karamellás ostyatorta

Karamellás ostyatorta Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor 20 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Arany-barnára pirítunk 20 deka kristálycukrot, és kiolajozott tányérra öntve hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, átdaráljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. 20 deka margarint habosra keverünk 15 deka porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, és hozzáadva a megdarált karamellt, megtöltjük, és […] Tovább

Karamellás ostya

Karamellás ostya Hozzávalók:          15 dkg cukor          olaj          15 dkg vaj vagy margarin          3 dkg porcukor          1 csomag vaníliás cukor          1 mokkáskanálnyi neszkávé          1 csomag ostyalap Elkészítése: Vendégváró sütemény a karamellás ostya. 15 dkg cukrot kevergetve aranyszínűre pirítunk, majd egy kiolajozott tányérra öntve megdermedni hagyjuk, mozsárban finomra törjük. 15 […] Tovább

Dió-karamellakrémes ostya

Dió-karamellakrémes ostya Hozzávalók:          20 dkg cukor          20 dkg durvára vagdalt dió          20 dkg vaj          20 dkg cukor          4 tojás sárgája          1 cs. vaníliás cukor          6 ostyalap Elkészítése: 20 dkg cukrot karamellizálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját […] Tovább

Mogyoró puding 1914

Mogyoró puding Hozzávalók: 12,5 dkg mogyoró 12,5 dkg törött cukor vaj 7 tojássárgája 5 dkg cukor tej 1 zsemlye 7 tojás kemény habja Karamell-sodó, vagy kávésodó Elkészítése: Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal […] Tovább

Tejszínes karamella

Tejszínes karamella Omlós és nagyon finom! Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj. Elkészítése: A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem […] Tovább

Karamell krém

Karamell krém HOZZÁVALÓK: egy vanília rud 3 dl tej 2 dl tejszín 15-18 dkg cukor 4 tojás 1 zacsi vaníliás cukor 10 dkg cukor ELKÉSZÍTÉSE: Egy vanília rudat felhasítok, kikaparom a vanília magokat belőle és beleszórom 3 dl tej és 2 dl tejszínbe. A keveréket felmelegítem. 15-18 dkg cukrot felmelegítek, megvárom amíg felolvad, karamellizálom. 6 […] Tovább

Karamellás szaloncukor

Karamellás szaloncukor Hozzávalók 30 darabhoz: 13 dkg kristálycukor 1,5 dl tejszín 4 dkg vaj 15 dkg háztartási keksz, darálva 20 dkg étcsokoládé Elkészítése: A cukrot kimérjük, majd egy világos aljú edényben közepes lángon lassan megkaramellizáljuk, vagyis megvárjuk, míg teljesen elolvad, és aranybarnává válik. Nem szabad megkeverni, piszkálni! Akkora edényt célszerű választani, amiben jól elterül a […] Tovább

Karamell töltelék ostyába 2

Karamell töltelék ostyába Hozzávalók:          30 dkg kristálycukor          1 ½ tubus sűrített tej (a fele lehet csokis is)          20 dkg margarin          kicsi darált dió vagy mogyoró          3 ostyalap Elkészítése: 30 dkg kristálycukrot folytonos keverés mellett barnára pirítjuk (fontos hogy lyukas legyen a fakanál) Amikor a cukor karamellizálódik, folytonos keverés mellett hozzáöntöm, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!