Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Omlós farsangi fánk

Omlós farsangi fánk Hozzávalók 25 db-hoz: 1 kg liszt, 1 l tej , 3 dkg élesztő , 1 ek só , 2 ek kristálycukor, 1 egész tojás Sütéshez: olaj A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding Elkészítése: Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, […] Tovább

Narancsfánk

Narancsfánk HOZZÁVALÓK: 2 nagy narancs 1 tojás 1 evőkanál Jaffa (fiatalok kedvéért: narancs) szörp liszt tojás olaj vagy vaj porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Alaposan meghámozunk két nagy narancsot, és egy centi vastagra felszeleteljük. Simára keverünk egy nyers tojást egy evőkanál Jaffaszörppel. A narancsszeleteket először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, és forró olajban vagy vajban szép pirosra kisütjük. […] Tovább

Magvas krumplifánk

Magvas krumplifánk Hozzávalók 40-50 darabhoz: 2,5 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor 1 dl tej 30 dkg liszt 5 dkg tisztított tökmag 5 dkg tisztított napraforgómag 25 dkg héjában főtt és áttört burgonya csipetnyi só csipetnyi bors a sütéshez bőven olaj Krém: 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 doboz füstöltsajt-krém […] Tovább

Krémes fánk (sütő nélkül)

Krémes fánk HOZZÁVALÓK: 1 csomag vaníliás ízű Oetker pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg friss gyümölcs (málna, ribizke, barack, befőtt) édes briós Krém Készíthetjük karamell ízű pudingporból is, vagy 20 dkg pirított, összetört cukor 1 csomag vaníliás cukor, vagy csokoládé ízűből 1 evőkanál kakaó csokoládés tortadara ELKÉSZÍTÉSE: Vásárolunk egy csomag vaníliás ízű Oetker pudingport, […] Tovább

Húsvéti képviselőfánk Ch

Húsvéti képviselőfánk HOZZÁVALÓK 15 darabhoz: 5 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 12-13 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg meggybefőtt, 4 dl tejszín, 2 teáskanál neszkávé, 3 dkg kristálycukor, 1 zacskó habfixáló, 4 evőkanál csokoládélikőr, 2 evőkanál porcukor vagy díszítő szórócukor, színes tojáscukor vagy drazsé. ELKÉSZÍTÉSE: Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 […] Tovább

Gyümölcsös joghurtfánk

Gyümölcsös joghurtfánk Hozzávalók: 4 dl kedvünkre való gyümölcsjoghurt, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, 1 kisebb narancs, csipet só, 2 evőkanál olaj, a sütéshez bő olaj. Elkészítése: A joghurtot mély tálba töltjük, a felvert tojásokat, a sütőporral összeforgatott lisztet, a porcukrot, a narancs kifacsart levét, és reszelt héjának a felét, […] Tovább

Farsangi fánk (1)

Farsangi fánk Nincsen farsang fánk nélkül! A lekvárral töltött édességet egy kicsit macerás elkészíteni, de megéri a bíbelődést. Te se hagyd ki ezt a habkönnyű, finoman illatozó csemegét! Hozzávalók: 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 6 dkg margarin 2 evőkanál rum 4 dl 1,5%-os tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj csokoládé […] Tovább

Farsangi fánk (2) avagy Pampuska

Farsangi fánk avagy Pampuska HOZZÁVALÓK: 1 dl tej 2 teáskanálnyi cukor kb 3-4 dkg élesztő egy kevés liszt fél kg (50 dkg) liszt 2 evőkanálnyi vaníliás cukor 4 tojás sárgája só még kb 2,5 dl langyos tej fél citrom leve 4-5 evőkanálnyi olvasztott vaj olaj papírtörlő porcukor fanyar ribizli lekvár és/vagy finom édes sárgabarack levár […] Tovább

Farsangi fánk 1914

Farsangi fánk Hozzávalók: 56 dkg liszt 4 dkg élesztő kevés tej 6 tojássárgája kis cukor só kevés rum 14 dkg felolvasztott vaj liszt forró zsír cukor ízlés szerinti befőtt, gyümölcslekvár Elkészítése: 56 dkg lisztet mély tálba teszünk és 4 dkg élesztőből kevés tej hozzáadásával kovászt készítünk. Ha megkelt hozzá teszünk még 6 tojássárgáját, kis cukrot, […] Tovább

Fahéjas fánk 1914

Fahéjas fánk Hozzávalók: ½ font (22,68 dkg) liszt 14 dkg vaj 1 egész tojás, és 3 tojássárgája kis só kevés cukor tej 2 dkg élesztő forró zsír fahéjas cukor Elkészítése: Finom élesztős tésztát készítünk fél font liszt, 14 dkg vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 dkg tejben feloldott élesztőből. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!