Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldbab télire 1914

Zöldbab télire Hozzávalók: zöldbab vagy sárgabab sósvíz kevés ecet Elkészítése: Megtisztított és hosszúkásra vágott zöldbabot vagy kockára vágott sárga babot gyenge sós vízben puhára főzünk. A víz csak annyi legyen a mennyi szükséges, hogy megpuhulhasson. Azután leöntjük a vizet, a babot üvegekbe rakjuk, a vízhez kevés jó ecetet téve azt a babra öntjük, hogy jól […] Tovább

Zöldbableves 1914

Zöldbableves Hozzávalók: ¼ kg zöldbab sósvíz kevés vöröshagyma csont-, vagy húslé ecet, vagy tejföl zsírban pirított zsemlyekockák vékony rántás: kis vaj, vagy zsír 1 evőkanál liszt kis paprika Elkészítése: Körülbelül, egy negyed kg szép friss zöldbabot két-három részre vágunk és azt sós vízben puhára megfőzzük. Ehhez vékony rántást készítünk, kevés vöröshagymát reszelünk a rántásba, és […] Tovább

Zöldbableves 4

Zöldbableves Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 2 dl tejföl 5 dkg csipetke pirospaprika vegeta petrezselyemzöld 2 dkg zsír Elkészítése:                                A szép sárga, lapos hüvelyű zöldbabot megmosom, megtisztítom az élén levő szálaktól és felvágom 3-4 cm-es darabokra. Az apró kockára vágott hagymát megfonnyasztom a zsíron, majd félig puhára párolom rajta a zöldbabot. Meghintem két […] Tovább

Zöldbableves 3

Zöldbableves Hozzávalók: karikázott répa zöldség apróra vágott hagyma olaj só bors zellerszára zöld színű zöldbab jó sok gerezd egész fokhagyma Elkészítése: Karikázott répát, zöldséget, apróra vágott hagymát olajon átpirítok, amíg szép színe nem lesz az olajnak. Sóval, borssal ízesítem. Összevágok egyenlő mennyiségű zellerszárat és zöld színű zöldbabot. Jó sok gerezd egész fokhagymát rakok bele, a […] Tovább

Zöldbableves 2

Zöldbableves Hozzávalók: 1 kg zöldbab 1 ½ liter víz só kevés olaj 7 dkg liszt kevés vöröshagyma késhegynyi pirospaprika kevés petrezselyemzöld 1 kanál ecet 1 kockacukor tejföl Elkészítése: 1 kg megtisztított, apróra felvágott zöldbabot másfél liter sós vízben puhára főzzük. Kevés olajon 7 dkg liszttel zsemleszínű világos rántást készítünk, amibe kevés apróra vágott vöröshagymát, késhegynyi […] Tovább

Zöldbableves 1

Zöldbableves Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 4 dkg vaj, 3 dkg liszt, zöldpetrezselyem, só 1 ddl tejfel. Elkészítése: A ferdén vágott zöldbabot 30 percig 1½ liter vízben s külön a csontot 2½ órán át főzzük. Azalatt világos rántást készítünk, melybe egy evőkanálnyi reszelt vöröshagymát, vágott zöldpetrezselymet és egy kávéskanálnyi paprikát teszünk és aztán feleresztjük a csont […] Tovább

Tejfölös zöldbableves

Tejfölös zöldbableves Hozzávalók: zöldbab sárgarépa petrezselyem olaj 1 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só 3 db burgonya világos rántás pirospaprika tejfölös habarás Elkészítése: A zöldbabot, a kockára vágott sárgarépát, petrezselymet kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Teszünk bele 1 kisebb fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, petrezselyemzöldet és ízlés szerint sót. Ha majdnem megpuhultak a […] Tovább

Tarhonyás zöldbableves

Tarhonyás zöldbableves Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 8 dkg vöröshagyma 5 dkg húsos füstölt szalonna 10 dkg főtt füstölt sonka 15 dkg zöldpaprika 8 dkg paradicsom 10 dkg tarhonya 2 dl tejföl 1/2 csomó petrezselyemzöld só fűszerpaprika Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra, a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és feldaraboljuk […] Tovább

Pusztaszeri zöldbableves

Pusztaszeri zöldbableves Hozzávalók: 2 db marhahúsleves kocka, 60 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg főtt füstölt sonka, 1 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 marék tarhonya, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál tejföl. Elkészítése: A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, majd kiszedjük a pörcöket. A zsírban üvegesre pirítjuk az […] Tovább

Különleges zöldbableves

Különleges zöldbableves Hozzávalók: 60 dkg zsenge zöldbab 2 húsleveskocka 1 dl tejföl 1 nagy csokor petrezselyem 4 dkg vaj (Készíthetjük csirkeaprólékkal is) Elkészítése: Megtisztítunk, egy centis darabokra vágunk 60 dkg zsenge zöldbabot, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük, egy húsleveskockával ízesítjük. Ezután a bab felét szűrőkanállal kiszedjük, a maradékot még 15 percig főzzük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!