Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Marshalow pillecukor házilag

Marshalow  pillecukor házilag Hozzávalók: 30 dkg cukor 1,25 dl víz 4 kk. zselatin 1,25 dl forró víz 1 kk. vanília esszencia ételfesték (ha színesre akarod) Elkészítése: Keverd össze a cukrot és a hideg vizet. Egy másik tálban keverd össze a forró vizet a zselatinnal, majd keverd az előbbi hideg vizes keverékhez, és addig verd habverővel […] Tovább

Millefeuille

Millefeuille Hozzávalók: vajas tészta (készen is kapható, de receptje alább) A krémhez: 5 tojás 8 dkg liszt 0,5 l tej 16 dkg kristálycukor 1 rúd vanília 1 csipet só néhány szem eper Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a liszttel és a cukor felével habosra keverjük. A tejet a vaníliarúddal együtt felforraljuk, a felét a tojássárgájához […] Tovább

Csokoládé trüffel 2

Csokoládé trüffel Hozzávalók: 1 vaníliarúd 1.5 dl tejszín 20 dkg étcsokoládé 3 dkg vaj a hempergetéshez cukrozatlan kakaópor Elkészítése: A vanília rudat kis, éles késsel hosszában félbevágom, és a kés tompa részével pedig kikaparom belőle a fekete, kis szemecskéket. Egy pici lábosba beleöntöm a tejszínt, belekeverem a vaníliaszemeket és hozzádobom a félbevágott vanília rudat is. […] Tovább

Vaníliás trüffel

Vaníliás trüffel Hozzávalók:  kb 40 darabhoz: A trüffel-masszához: 1,25 dl tejszín, 20 dkg fehér bevonó massza, 1/2 rúd vanília vagy 1/2 teáskanál vaníliás      cukor, 2 evőkanál tejföl A díszítéshez: fehér cukor-virágocskák vagy színes cukorgyöngyök. 40 papír vagy fém desszertkosárka. Elkészítése: Az edénybe öntött tejszínt gyorsan főzzük fel, majd vegyük le a tűzről. A bevonó […] Tovább

Réteges desszert

Réteges desszert Hozzávalók: 6 személyre, mert hat pohár lesz belőle vaníliás krémhez: 80 g kristálycukor 4 tojás sárgája 5 dl tej 2 evőkanál kukorica keményítő egy vanília rúd Elkészítése: Jól keverjük ki a tojássárgáját a cukorral. Amikor fehéredni kezd tegyünk bele két evőkanál kukorica keményítőt. Közben melegítsük (és ne forraljuk) fel a tejet a hosszában […] Tovább

Krémes gombóc

Krémes gombóc HOZZÁVALÓK: metélt tészta ½  liter liszt 2 tojás kevés sós víz krém 3 tojás 3 dkg liszt 8 dkg cukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás cukor ELKÉSZÍTÉSE: Egy fél liter lisztből két tojássárgával, kevés sós vízzel nagyon finom metélttésztát gyúrunk, és rövid szárítás után, felvágjuk levestészta nagyságúra. Simára keverünk 3 tojássárgát 3 […] Tovább

Kandírozott rizs vaníliasodóval Ch

Kandírozott rizs vaníliasodóval Igazi energiabomba, akik szeretnék súlyukat gyarapítani, próbálják ki bátran. Hozzávalók: 30 dkg rizs, 30 dkg kristálycukor, 3 cl rum, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 6 dkg porcukor a vaníliasodóhoz:  2 db tojás sárga, 1 db egész tojás,  5 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej Elkészítése: […] Tovább

Vaníliás gyümölcssaláta

Vaníliás gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 csomag vanília ízű pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg krémtúró 25 dkg ribiszke 25 dkg egres cukor 2-3 evőkanál rum ELKÉSZÍTÉSE: Elkészítünk az előírásnak megfelelően egy csomag vanília ízű pudingport, és egy csomag vaníliás cukorral erősítjük az ízét. Ha kihűlt, elkeverjük 20 dkg krémtúróval, és jól behűtjük. Egy nagy üvegtálba […] Tovább

Mazsolás vaníliaparfé

Mazsolás vaníliaparfé Hozzávalók (4 személyre): 2 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál tej 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) csipetnyi só. Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd a tejjel összekevert rumba legalább 2 órára beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos […] Tovább

Vaníliás kávéparfé

Vaníliás kávéparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 1,5 dl nagyon erős kávé 5 tojássárgája 15 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle. Hagyjuk […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!