Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sárgabarackos túróparfé

Sárgabarackos túróparfé Hozzávalók (8 személyre): 2 dl tejszín 25 dkg tehéntúró 25 dkg sárgabarack 2 dl kefir 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár ízlés szerint kevés porcukor (vagy mesterséges édesítő) csipetnyi só. Elkészítése: A tehéntúrót villával simára törjük, majd hozzákeverjük a kefirt, a lekvárt és a sót, csak ezután édesítjük meg kissé. Pikánsnak szabad lennie, nehogy túl édes […] Tovább

Túrós fánk

Túrós fánk Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herőce, vagy nevezzék akár pampuskának. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor, 3 db tojás, 1 pohár tejföl, 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele. 1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve […] Tovább

Gyors túrós fánk

Túrós fánk, gyors HOZZÁVALÓK: 20 dkg liszt 25 dkg túró 1 pohár (2 dl) tejföl 1 db tojás 5 csomag vaníliás cukor 1 tk szódabikarbóna a sütéshez olaj a tálaláshoz porcukor (barack) lekvár ELKÉSZÍTÉSE: A hozzávalókat összekeverjük, és ha a tészta megfelelően sima, akkor egy órára (hűvös helyre) pihenni tesszük. Diónyi nagyságúra szaggatjuk, és forró […] Tovább

Túrófánk

Túrófánk Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró 2 db tojás 2 evőkanál cukor fél tasak vaníliás cukor 10 dkg liszt 1 mokkáskanál sütőpor olaj só. Elkészítése: A túrót villával összetörjük, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval ízesítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos túróval összedolgozzuk. Felhevített olajba evőkanállal adagoljuk a […] Tovább

DIA TÚRÓS RÉTES

dkg DIA TÚRÓS RÉTES g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,50 25 dkg 25 dkg rétesliszt 70,6 176,50 Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, a porcukrot a citrom reszelt héját. Egy tepsit kikenünk (a 30×20 cm-es) 5 dkg vajjal. (Jól ki kell ken-ni, hogy mindenhova vastagon jusson.) Beleszórjuk a lisztes keverék felét, e-gyenletesen eloszlatva. Rámorzsoltjuk a […] Tovább

Túrós-szilvás császármorzsa

Túrós-szilvás császármorzsa Hozzávalók: 4 tojás, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, csipetnyi só, 50 dkg szilva, 10 dkg tehéntúró, fél citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál kristálycukor Sütéshez: 5 dkg vaj Tetejére: porcukor Elkészítése: A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük […] Tovább

Stíriai metélt

Stíriai metélt Hozzávalók: 1 kg tehéntúró 15 dkg liszt 2 db tojás 1 dl + 1,5 dl tejföl 5 dkg cukor csipet só 10 dkg vaj 10 dkg porcukor 3 db tojás 2 dkg vaníliás cukor ½ dl rum 5 dkg mazsola 1 db citrom Tokaji szamorodni, édes borkülönlegesség Elkészítése: A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk […] Tovább

Tejszínes túró gyümölccsel

Tejszínes túró gyümölccsel Manapság már minden mennyiségben és minden évszakban kaphatók olyan gyümölcsfélék is, amelyeknek éppen nincs szezonja. Bár a friss hazai áruk előnyben részesítendők, de a szedés után rögtön feldolgozott, mélyhűtött áruk sokkal kevesebb vitamint veszítenek, mint azok, amelyeket először szupermarketekbe szállítanak, és ott esetleg még hosszabb ideig a polcokon tárolnak. Ez a gyümölcsös […] Tovább

Édes túróval töltött zsemle

Édes túróval töltött zsemle Hozzávalók: 8 db zsemle 8 dl tej 10 dkg porcukor 3 db tojás 50 dkg tehéntúró 2 csomag vaníliás cukor 3 dkg mazsola 1 db citromhéj a tepsi kikenéséhez 3 dkg margarin a díszítéshez 4-5 levél citromfű 4-5 db málna Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség Elkészítése: A zsemlék felső harmadát egy […] Tovább

Túróval töltött zsömle

Túróval töltött zsemle Hozzávalók: 4 db zsemle, 3 dl tej, 20 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 1/2 citrom héja, 2 db tojássárgája, 3 dkg vaj, 5 dkg vaníliás porcukor Elkészítése: A zsemlék tetejét levágjuk és belső, puha részét kivesszük. A zsemle belsejét egy kevés vaníliás tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tehéntúrót áttörjük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!