Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokis töltelék

Ostyába vagy akármi másba (tortába) Csokis töltelék Hozzávalók:          3 dl tejszín          2 tábla főző étcsokoládé (Katica)          5-10 dkg vaj          ízlés szerint cukor          1-2 ek. főzős, csokoládé pudingpor Elkészítése: 3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha […] Tovább

Parfétorta 2

Parfétorta Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta 5 egész tojás 17 dkg porcukor 3-4 evőkanál holland kakaó 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg vaj 1 marék magozott meggy vágott dió tej rum tejszínhab. Elkészítése: Egy közepes tortaformát (vagy nagyobb méretű jénait) kivajazunk (oldalt is). Ezután az aljára és az oldalára egy sor rumos tejben megáztatott babapiskótát rakunk. […] Tovább

Parfétorta 1

Parfétorta Hozzávalók: 5 féle ízesítésű Dr. Oetker fagyi por 2 dl tej piskóta tallér feketekávé baileys (baileys helyett lehet valami másfajta krémlikőr is akár, vagy el is hagyhatjuk) babapiskóta tetejére ostya, és/vagy reszelt csoki és/vagy tejszínhab gyümölcs darabok (citromba reszelt citromot, az eperbe pedig epret átpasszírozva, a csokiba csoki reszelék) Elkészítése: 5 féle ízesítésű Dr. […] Tovább

Epres rizstorta

Epres rizstorta Hozzávalók: A piskótához:  2 tojás  10 dkg cukor  1 csomag vaníliás cukor  5 dkg liszt  5 dkg étkezési keményítő  1 teáskanál sütőor A töltelékhez:  16 dkg kerek szeműrizs  10 dkg cukor  7,5 dl tej  1 vaníliarúd  1 teáskanálnyi vaj  reszelt citromhéj […] Tovább

Eper mousse torta

 Eper mousse torta Hozzávalók: A tésztához:  3 tojás  3 ek kristálycukor  3 ek liszt  1 tk sütőor Az eper mousse-hoz  500 g eper  250 g mascarpone  3 dl habtejszín  120 g cukor  2 cs. lapzselatin (12 lap) Elkészítése: A piskótához a három tojást és a 3 […] Tovább

Húsvéti torta

Húsvéti torta Hozávalók: A linzertésztához: 8 dkg Rama, 15 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojássárgája, csipetnyi só. A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál hideg víz, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor. A töltelékhez: 10 dkg Rama, 1 doboz mirelit málna, 2 tojás, málnalekvár. Elkészítése: Süssük meg a linzertésztát. A liszt közepébe […] Tovább

Karácsonyi vőlegénytorta

Karácsonyi vőlegénytorta Hozzávalók: 1 cs babapiskóta, 35 dkg Nutella, 1 doboz Mascarpone krém, 1 dl rum, 10 dkg barackíz, 4 dltejszín, 4 cs vaníliás cukor, 15 dkg birsalmasajt ElkészítésE: A barackízt rummal és 1 dl vízzel kikeverjük. A babapiskótákat belemártogatjuk és egy kerek üvegtál alját kirakjuk vele. A Nutellát kikeverjük a Mascarpone krémmel és megkenjük […] Tovább

Csokoládés mandulatorta

Csokoládés mandulatorta – ahogy Julia Child készítette A mozivászonról egyre többen ismerjük Julia Child érdekes életét a Julie és Julia című filmből, miként válik egy unatkozó amerikai feleség hazája étkezési kultúrájának úttörőjévé párizsi tartózkodása során. A stílusosan, fehér gyöngysorban sütő-főző, sokszor arcunkra mosolyt csaló hanghordozással sipítozó, de mégis bájos Julia filmbéli csokoládés mandulatortájának receptjét osztom […] Tovább

Nagymama dióstortája

Nagymama dióstortája Hozzávalók: 3 tojás 10 dkg puha vaj vagy margarin késhegynyi szódabikarbóna 12 dkg cukor 10 dkg őrölt dió 12 dkg liszt narancsíz ép diószemek Elkészítése: Habosra keverünk 3 tojássárgáját 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal, késhegynyi szódabikarbónával meg 12 dkg cukorral. Hozzáadunk 10 dkg őrölt diót, végül felváltva 12 dkg lisztet meg a […] Tovább

Narancsos-csokoládés krémtorta

Narancsos-csokoládés krémtorta Hozzávalók 10 szelethez: A piskótához: 4 tojás 8 dkg cukor 10 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 2 evőkanál olaj 1 csomag vaníliás cukor fél csomag sütőpor A csokoládés krémhez: 12 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín 2 evőkanál porcukor A narancsos krémhez: 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor 3 dl tej 3 dl […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!