Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sütőtökös-mazsolás fánk

Sütőtökös-mazsolás fánk Hozzávalók: 20 dkg meghámozott, kimagozott sütőtök húsa 25 + 5 dkg liszt 5 dkg olvasztott vaj 1 tojás 2 evőkanál mazsola 1 evőkanál akácméz 1 teáskanál szódabikarbóna 5 evőkanál tej 1 késhegynyi szerecsendió 4 késhegynyi só Elkészítése: A sütőtök húsát kockákra vágjuk, és kevés vízben, lefedve puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, visszatesszük a lábosba, […] Tovább

Mákos-sütötökös finomság Ch

Mákos-sütötökös finomság Ch Az adventi időszak aktuális nyersanyagainak (sütőtök, mák) ötvözete ez az érdekes sütemény. Hozzávalók: 1 közepes sütőtök 30 dkg darált háztartási keksz 4 evőkanál mák 2 vaníliás cukor, 1 doboz tejszín, 1 habfixáló fahéj kókuszreszelék Elkészítése: A tököt sütőben megsütöm, ha kihűlt kikaparom a belsejét, pépesítem, majd hozzáadom a mákot, kekszet, vaníliás cukrot, […] Tovább

Nagydobosi sült tök csemege

Nagydobosi sült tök csemege Hozzávalók: sült tök kevés citromlé vaníliás cukor néhány kanál narancsszörp cukrozott tejszínhab vagy vaníliás cukorral édesített tojáshab Elkészítése: Áttört sült tökhöz egy kevés citromlevet, vaníliás cukrot és néhány kanál narancsszörpöt keverünk. Tálra halmozzuk és cukrozott tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a sülttökpürét tűzálló tálra rakjuk, és vaníliás cukorral édesített tojáshabbal […] Tovább

Nagydobosi sült tök

Nagydobosi sült tök Hozzávalók: sütni való tök porcukor Elkészítése: A sütnivaló tököt kb. másfél ujjnyi darabokra vágjuk úgy, hogy ezek héjukra állítva el ne dőljenek. Vágott felüket porcukorba mártjuk, és a tökdarabokat sütőlapra tesszük, nem túl közel egymáshoz. Meleg, de nem túl forró sütőben sütjük. A cukortól fényes, barna, jóízű karamellbevonat képződik a tökszeleteken.   Tovább

Nagydobosi sütőtök almával

Nagydobosi sütőtök almával Hozzávalók: 1/3      rész édes sütőtök 2/3      rész alma méz      vagy tárkonyecet vagy citrommal. Elkészítése: 1/3 rész édes sütőtököt és 2/3 rész almát reszeljünk le almareszelőn. Kavarjuk össze, és tetszés szerint ízesítsük mézzel, tárkonyecettel vagy citrommal.   Tovább

Nagydobosi sütőtökkrém

Nagydobosi sütőtökkrém Hozzávalók: ½ kg sütőtök kristálycukor 4 dl tej 3-4 szegfűszeg kis darabka fahéj 2 tojás 2 evőkanál liszt 1 citrom leve és reszelt héja kevés tej Elkészítése: Félkilós darab sütőtök magját kikaparjuk, majd a tököt kb. féltenyérnyi darabokra vágva, enyhén kristálycukorral megszórva sütőben megsütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök szélei ne égjenek meg, ezért […] Tovább

Sütőtök crème brulée

Sütőtök crème brulée desszert Hozzávalók: másfél kilós kanadai sütőtök kevés méz némi víz fél liter tej fél liter tejszín egy rúd vanília 14 tojás sárgája tonkabab ánizsmag karamellizált cukor Elkészítése: Pucoljunk meg egy másfél kilós kanadai sütőtököt, belezzük ki a magházát és vágjuk fel apró kockákra, majd egy kevés mézen, némi víz hozzáadásával pároljuk puhára. […] Tovább

Nagydobosi sütőtökös beigli (4)

Nagydobosi sütőtökös beigli Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 15 dkg zsír, 1 kiskanál cukor, késhegynyi só. A töltelékhez: 1 kg sült tök, 10 dkg cukor, 1 reszelt jonatán alma, 1 evőkanál rum (citromlé). Elkészítése: Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben és összegyúrjuk a zsírral elmorzsolt liszttel, […] Tovább

Nagydobosi sütőtök-ivólé

Nagydobosi sütőtök-ivólé Hozzávalók: 8 liter víz 1 kg cukor 2 kg tök 1 teáskanál citromsav 1 teáskanál nátrium-benzoát Elkészítése: 8 liter vizet felforralunk 1 kg cukorral. Közben 2 kg meghámozott, kimagozott tököt megfőzünk és péppé turmixoljuk. A forrásban lévő szirupba beletesszük a tökpépet, és újra forraljuk. 1 teáskanál citromsavat és ugyanannyi nátrium-benzoátot teszünk bele. Üvegekbe […] Tovább

Nagydobosi sütőtökbefőtt

Nagydobosi sütőtökbefőtt Hozzávalók: sütőtök literenként 3 evőkanál cukor csipetnyi só fél mokkáskanál citromsav vagy evőkanálnyi citromlé víz csipetnyi nátrium-benzoát kevés szegfűszeg vagy alma Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, kimagvaljuk, a húsát diónyi kockákra vágjuk és literenként 3 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval, fél mokkáskanál citromsavval, vagy evőkanálnyi citromlével, ízesített vízben megfőzzük. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltjük és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!