Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely HOZZÁVALÓK: 1 kg magvaváló őszibarack 6 tojás 5 dl tej 15 dkg kristálycukor fél rúd vanília 4 dkg finomliszt 25 dkg babapiskóta rum A díszítéshez: 1 db őszibarack ízlés szerint tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: A tejet a feldarabolt vaníliával felforraljuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és beszórjuk a fél barackokat 5 dkg cukorral. A tojások sárgáját […] Tovább

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg cukor, ½ dl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaópor kevés tej, hideg kávé a krém: 38 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kk. kókuszreszelék a máz. Katica tortabevonó néhány csepp rum vagy aroma kevés főzőtejszín Elkészítése: […] Tovább

Gesztenyepüré

Gesztenyepüré Hozzávalók: gesztenye rum tejszínhab Elkészítése: A gesztenyéket egyenként villával megszúrjuk, és egy fazék hideg vízben feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Akkor levesszük, leöntjük a főzővizet, és a gesztenyéket meghámozzuk. A belső, szőrős héjat is le kell szedni lehetőleg. Ezután villával összetörjük a gesztenyéket egy tálban, hozzákeverünk egy zacskó vanillin cukrot, egy […] Tovább

Gesztenye püré 1914

Gesztenye püré Hozzávalók: 1 kg gesztenye kis darab vanília 7 dkg cukor 21 dkg törött cukor 1 evőkanál víz karamell, vagy 28 dkg vaníliás cukor 1 tojássárgája ½ liter sűrű tejszín cukor Elkészítése: 1 kg gesztenyét puhára főzünk, kettévágva belsejét kiszedjük, és a szitán áttörjük. Kis darab vaníliát 7 dkg cukorral megtörünk, és a gesztenyéhez […] Tovább

Vanília shake (amerikai)

Vanília shake (egy echte ámerikás magyartól) Hozzávalók: 2 bögre vanília fagylalt 1 bögre 2%-os tej ¼ bögre tejszín és tej 1:1 arányú keveréke 3 evőkanál cukor 1/8 teáskanál (néhány csepp) vanília kivonat, vagy őrölt vanília Elkészítése: 2 cups vanilla ice cream 1 cup whole milk – 2% zsírtartalmú “teljes” tej, mert van itt 1%-os meg […] Tovább

Piskóta-fánkok tejszínhabbal

Piskóta-fánkok tejszínhabbal – békebeli konyha Hozzávalók: 14 dkg törött cukor 6 tojás 8 dkg finomliszt vaj cukor vaníliás tejszínhab Elkészítése: 140 gramm törött cukrot 6 tojássárgájával 15 percig keverjünk, fehérjét habbá verve közzé tesszük, 80 gramm finomlisztet hozzáadva, kavarjuk. Apró formácskákat vajjal kikenünk, cukorral meghintjük, a tésztával felényire (félig) megtöltjük, langyos kemencében megsütjük. Ha készek, belét […] Tovább

Barackos gyümölcskocsonya

Barackos gyümölcskocsonya Hozzávalók: 1 db őszibarack konzerv csipet fahéj csipet szegfűszeg 1 db citrom reszelt héja 1 ek cukor 5 dkg zselatin 2 dl víz 1 csokor citromfű 1 dl tejszínhab Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség Elkészítése: Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön […] Tovább

Fehércsokis-mogyorós kosárkák

Fehércsokis-mogyorós kosárkák Hozzávalók: 3 tojásfehérje 15 dkg cukor 30 dkg őrölt mogyoró 20 dkg fehércsokoládé 2 dl tejszín 20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy) A tepsi kikenéséhez: kevés olaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem […] Tovább

Karamellás körte

Karamellás körte HOZZÁVALÓK: 20 dkg cukor 2 dl tej 2 tojás 1 evőkanál cukor 1 kiskanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 2 dl tejszín körtebefőt ELKÉSZÍTÉSE: Barnára pirítunk 20 dkg cukrot, két dl tejjel felengedve addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Simára keverünk két tojássárgát egy evőkanál cukorral, egy kiskanál liszttel, meg […] Tovább

Karamella

Karamella Hozzávalók: fél      liter tejszín 25      dkg kristálycukor 5      dkg porcukor 1      tasak vaníliás cukor 1      evőkanál olaj. Elkészítése: A tejszínt a kristálycukorral addig főzzük, amíg sűrűn folyós, világosbarna nem lesz. Ekkor a tűzről levéve a porcukrot meg a vaníliás cukrot belekeverjük. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, olajjal megkenjük, és a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!