Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Havas szőlő

Havas szőlő Hozzávalók: 2 kg piros és zöld szőlő felesen 2,5 dl tejföl 2,5 dl lágy krémsajt 1 teáskanál vaníliaaroma cukor ízlés szerint Elkészítése: Megmossuk a szőlőt, leszűrjük, és tálba tesszük. Keverjük össze a tejfölt, a krémsajttal, cukorral és az aromával. A masszát ráöntjük a szőlőre, de nem kell összekeverni. Hűtőbe tartjuk fogyasztásig.   Tovább

Szőlő karamellben

Szőlő karamellben Karamelles golyók Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fehér csemegeszőlő 20 dkg piros csemegeszőlő 8-10 szőlőlevél 20 dkg kristálycukor 1 dl rum 1 kávéskanál borecet vagy citromlé Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A […] Tovább

Krémsajtos szőlődesszert

Krémsajtos szőlődesszert Hozzávalók: 40 dkg szőlő, 15 dkg tejszín krémsajt, 5 dkg reszelt ömlesztett sajt, 5 dkg darált dió, 1/2 dl bor, 1 evőkanál porcukor. Előkészítése: A szőlőt megmosom, lecsöpögtetem és leszemezem. A krémsajtot a borral, a dióval és a porcukorral simára keverem. Elkészítése: Salátás tálba szórom a szőlőszemeket, és leöntöm az ízesített krémsajttal, majd […] Tovább

Szőlős rizskoszorú

Szőlős rizskoszorú Hozzávalók: 5 dkg mazsola, ½  dl rum, 5 dkg hámozott, pirított mandula, 20 dkg rizs, 1 liter tej, 2 dkg vaníliás cukor, 2 dkg vaj, 3 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 80 dkg csemegeszőlő, 10 dkg cukor. Elkészítése A mazsolát alaposan megmosom, lecsepegtetem, és rumba áztatom. A mandulát szálkásra vágom. A rizst is jól […] Tovább

Szüreti desszert

Szüreti desszert Hozzávalók (4 személyre) 4 közepes fürt csemegeszőlő, 50 dkg kristálycukor, 1 liter rizlingmust 4 dl-re beforralva, 8 evőkanál kukoricadara, 3 evőkanál kukoricaolaj, natúr must csemegeszőlőből, 1,5 l jeges citromos víz Elkészítése A kristálycukrot aranysárgára karamellizáljuk, a szőlőfürtöket előbb megmártjuk, a forró, folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdulattal egy pillanatra a jeges citromos vízben is. […] Tovább

Szőlőzselé mentával

Szőlőzselé mentával HOZZÁVALÓK:          13 dl szőlőlé(édesítés nélkül)          2 citrom          1 csomag (50 dkg) diétás zselírozó gyümölcscukor          1 dl citromlé          2 teáskanál vagdalt mentalevél ELKÉSZÍTÉSE: A citromokról a héjat spirál alakban levágjuk, majd a citrom levét kipréseljük, hozzáadjuk a szőlőlevet. Főzőedénybe öntjük, majd elkeverjük a zselírozó cukorral. Állandó keverés közben, erős […] Tovább

Trópusi turmixkrém

Trópusi turmixkrém Hozzávalók: 2 db friss narancs, meghámozva, gerezdekre szedve 2 db érett banán, meghámozva 30 dkg zöld vagy piros magtalan szőlő 12 db jégkocka, összetörve (megdarálva) 2 teáskanál méz 8 dkg zöld vagy piros magtalan szőlő a díszítéshez ELkészítés Tegyük az első három hozzávalót egy keverőgép vagy mixer edényébe, és addig keverjük, míg egynemű, […] Tovább

Szőlős kehely

Szőlős kehely Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg piros szőlő 3 tojás 4 evőkanál narancslé 1,5 dl konyak 2 evőkanál+5 dkg cukor 1 evőkanál étkezési keményítő 1,5 dl száraz fehérbor 6 dkg tisztított napraforgómag Előkészítés: A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, és kimagozzuk. Két tojást kettéválasztunk. Elkészítése: A narancslevet 1 evőkanál konyakkal és 2 evőkanál cukorral […] Tovább

Pórés-szőlős húsleves

Pórés-szőlős húsleves Hozzávalók 8 személyre: 2 szál póré 2 konzerv (á 425 ml) szeletelt gomba 2 evőkanál olaj 20 dkg darált sertéshús 1 liter húsleves 3 kockasajt (natúr) 15 dkg szőlő (fehér és piros) Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát lecsepegtetjük. Elkészítése: Felforrósítjuk az olajat, és morzsásra pirítjuk benne a darált […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!