Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Besztercei fagylalt

Besztercei fagylalt Hozzávalók: 30 dkg kimagozott kék szilva, 2 cl rum, 2 dl tej, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10 dkg porcukor. Elkészítése: A kimagozott szilvát turmixgépbe rakom, és pépesre zúzom, majd hozzáadom a többi nyersanyagot, és habos-egyneműre keverem. Fagylaltgép tartályába töltve előírás szerint elkészítem a fagylaltot.   Tovább

Kaiserschmarni

Kaiserschmarni avagy bécsi császármorzsa, ahogy Ferenc József szerette A császármorzsának semmi köze Napóleonhoz! Nagyon sok recept létezik, nehéz kiválasztani az igazit, illetve az igazán finomat. A lényeg, hogy liszt kell bele, bármit is írjanak más receptek. Ahol gríz szerepel a hozzávalók között, az már gríz-smarni (daramorzsa)! Sokan keverik a kettőt, pedig elég különbözőek. Hozzávalók:          […] Tovább

Túrós-szilvás császármorzsa

Túrós-szilvás császármorzsa Hozzávalók: 4 tojás, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, csipetnyi só, 50 dkg szilva, 10 dkg tehéntúró, fél citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál kristálycukor Sütéshez: 5 dkg vaj Tetejére: porcukor Elkészítése: A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük […] Tovább

Flódni pohárban

Flódni pohárban Hozzávalók: 10 dkg aszalt szilva 5 dkg darált mák 2 alma fél tk őrölt fahéj késhegynyi őrölt csillagánizs fél citrom leve 1 adag házi puding 8 dkg darált dió Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. […] Tovább

Vörösboros szilva

Vörösboros szilva Hozzávalók: 70 dkg érett szilva 2 közepes narancs 3 dl vörösbor 5 dkg barna cukor 1 darabka fahéj Elkészítése: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, széles serpenyőbe tesszük. Gyümölcshámozóval meghámozzuk a narancsot, a héj egy részét félretesszük, másik részét hozzáadjuk a szilvához. Ezután kipréseljük a narancsok levét, és beleöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a bort, a […] Tovább

Mézes szilvakocsonya

Mézes szilvakocsonya Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 1 dl vörösbor, 2,5 dkg zselatinpor, 0,3 dl édes likőr (ez el is maradhat), fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj meg szegfűszeg, 5 evőkanál méz Elkészítése: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egyharmadát (lehetőleg az érettebbeket) turmixoljuk, majd átszűrjük. A bort, a zselatinport, a likőrt meg a fűszereket hozzáadjuk, és kevergetve felfőzzük. Mindössze […] Tovább

Vörösboros szilva-röszter

Vörösboros szilva-röszter HOZZÁVALÓK:          40 dkg szilva          1 dl vörösbor          1 csipet őrölt fahéj          1 csipet szegfűszeg          2 ek. étkezési keményítő          fél citrom          8 dkg cukor Elkészítése: A szilvát kimagozzuk, a lábasba tesszük, aláöntjük a bort és a citromlét. Megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és fedő nélkül 5 percig […] Tovább

Szilvapuding

Szilvapuding Hozzávalók: 60 dkg szilvabefőtt 8 dkg vaj 8 dkg liszt 2 dl tej 6 db tojás 10 dkg kristálycukor 1 dl tejszín 30 dkg szilvalekvár 2 cl szilvapálinka 5 cl rostos szilvalé őrölt fahéj Elkészítése: A befőtt levét egy edénybe leöntjük, a szilvát kimagozzuk, a szilvahús felét összeturmixoljuk, a másik felét kis kockákra vágjuk. […] Tovább

Mézeskalácshab vaníliaöntettel és konyakos szilvával Ch

Mézeskalácshab vaníliaöntettel és konyakos szilvával Karácsony környékén a mézeskalács az ünnepi asztal és a fenyőfa dísze is lehet. Ezen az időszakon kívül ezt a receptet máskor nem is ajánljuk, nagyon magas zsír- és energiatartalma miatt. Hozzávalók: 3 lap zselatin vagy szűk 1 dkg zselatinpor 10 dkg étcsokoládé 2 tojás 1 tojássárgája 1 púpozott evőkanál porcukor […] Tovább

Ringló cukorban 1914

Ringló cukorban Hozzávalók: még nem egészen érett szép nagy zöld ringló ecet 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukor kis darab vanília Elkészítése: A még nem egészen érett szép nagy zöld ringlót, ha megmostuk és leszárítottuk, tűvel megszurkáljuk és rézüstben gyenge ecetes vízbe főzzük, míg a héja kissé megreped. Leszűrjük és 1 kg gyümölcshöz 1 kg […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!