Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Jobb, mint palóc leves

Jobb, mint palóc leves Hozzávalók: borjú raguleves csak kevesebb benne kb. egyharmaddal a zöldség és a krumpli zöldbab babérlevél egy fél citrom leve tejföl Elkészítése: Borjú ragulevest készítünk, csak kevesebb benne kb. egyharmaddal a zöldség és a krumpli, de főzünk bele zöldbabot, amelyet kb. 3 cm-es darabokra vágunk. A zöldbabot a krumpli után tesszük a […] Tovább

Palóc leves 3.

Palóc leves Hozzávalók: 1 kg ürü-lapocka, hagyma, 2 dl tejföl, zsír, ½ kg zöldbab, ½ kg burgonya ½ kg paprika, só, köménymag, babérlevél, liszt. Elkészítése: Pirítsuk meg kis zsírban az apróra vágott hagymát és paprikázzuk meg. Az ürühúst vagdaljuk apró (kb. 2 dekás) kockákra, mossuk meg és pirítsuk meg egy kis törött köménymaggal és egy […] Tovább

Palóc leves 2.

Palóc leves Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg birkalábszár (esetleg marhahús: lábszár vagy pacsni), 50 dkg vágott zöldbab, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kis darab gyömbér, csipetnyi őrölt kömény, só, a rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl Elkészítése: Ha nem […] Tovább

Palócleves 1.

Palócleves Hozzávalók: 40 dkg báránylapocka, 1,5 dl húsleves (kockából), 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg édesnemes fűszerpaprika, babérlevél, köménymag, só, kevés olaj. Elkészítése: A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát és […] Tovább

Hamis palócleves

Hamis palócleves Hozzávalók: kevés zsír fél fej vöröshagyma 10 dkg sertés apróhús só babérlevél néhány szem köménymag kevés pirospaprika burgonya zöldbab kevés liszt Elkészítése:                Kevés zsíron fél fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 10 dkg sertés apróhúst kis kockára vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, […] Tovább

Pikáns palóc korhelyleves

Pikáns palóc korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só. Elkészítése: A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a […] Tovább

Felvidéki babos derelyeleves (Palócföld)

Felvidéki babos derelyeleves Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg húsos derelye, 10 dkg csiperkegomba, 3 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél. Elkészítése: Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!