Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz)

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz) Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.  Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki. Hozzávalók 10-12 szelethez: 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os) 4 tojás 10 dkg felezett dió 3,5 dl tej 10 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg cukor csipet só […] Tovább

Tiramisufagylalt (olasz)

Tiramisufagylalt                                                     (olasz) Majdnem úgy készül, mint az ismert olasz desszert, a különbség az, hogy a mascarponés krémet a hagyományos fagylaltalappal, a főzött krémmel kombináltuk. Hozzávalók 10-12 szelethez: 3 tojás 6 evőkanál cukor 25 dkg mascarpone 2,5 dl tej 3 dl presszókávé 0,5 dl amaretto likőr (elhagyható) 20 dkg babapiskóta kakaó a tálaláshoz csipet só […] Tovább

Panna cotta az Ezeregyéjszakából

Panna cotta az Ezeregyéjszakából Hozzávalók: 4 dl tejszín 2,5 dl tej 10 g zselatin 5-8 dkg cukor 1 rúd vanília 3-4 sárgabarack 1-2 zöld kardamom Elkészítés: A panna cotta, az olasz tejszínpuding szinte minden évszakban fejedelmi desszert, szinte minden gyümölcs illik hozzá, ráadásul egy különleges fűszerrel egészen megbolondítható. Ebben az édességben az Ezeregyéjszakát a kardamomos […] Tovább

Mascarponemousse olasz

Mascarponemousse Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt 2 tojássárgája 2 dl tejszín 6 dkg porcukor 1 dkg vaníliás cukor Elkészítés: A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, valamint a porcukor felével habosra keverjük. A tejszínből a cukor másik felével kemény habot verünk. A mascarponét, majd a tejszínhabot óvatosan a tojássárgájához keverjük, ezután hűtőbe téve 4-5 órát dermesztjük. […] Tovább

Milnói kenyér (Panettone)

Panettone, a milánói luxuskenyér vagy a monda szerinti elnevezés – pane di tono – a luxuskenyér, az olaszok kedvenc karácsonyi desszertje. Az élelmiszer boltok és kávéházak kirakatában már novembertől ott díszelegnek a leghíresebb cégek gyümölcsös kalácsai, nevükhöz méltóan elegáns szalagakasztóval ellátott papírdobozokban. Milánó nem csak a divat, hanem a panettone városa is. Az eredetileg kovásszal […] Tovább

Olasz vitaminleves

Olasz vitaminleves Hozzávalók: 1 liter húsleves vagy egy liter vízben két húsleveskocka mokkáskanálnyi köménymag pár szem bors körömnyi babérlevél 2 szem szegfűszeg 1 kiskanálnyi reszelt sárga- meg fehérrépa mokkáskanálnyi reszelt zeller petrezselyemzöld reszelt sajt Elkészítése: Egy liter maradék húslevesből készítjük vagy feloldunk egy liter vízben két húsleveskockát és öt percig forraljuk. Teatojásba mokkáskanálnyi köménymagot, pár […] Tovább

Olasz paradicsomleves 11. kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal

Olasz paradicsomleves kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal Hozzávalók: 3 darabolt paradicsomkonzerv 3 dl alaplé 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg kenyér bele 2-3 babérlevél 1 tk. cukor 50 gr parmezán egy csokor friss bazsalikom só, bors olíva olaj Elkészítése: Vágd minél apróbbra a hagymát és tégy ugyan így a fokhagymával. (A fokhagymaprést felejtsd el!) Vastag fenekű […] Tovább

Minestrone leves

Minestrone leves Hozzávalók: 1,2 l húslé 15 dkg spagetti 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 kisebb darab zeller 2 kisebb burgonya 2 db paradicsom 1 kisebb hagyma őrölt bors, só kakukkfű, oregáno 1 kis doboz paradicsompüré finomra vágott petrezselyem reszelt sajt Elkészítése: Vágjuk apró kockára a zöldségeket, majd a húslébe rakjuk bele a fűszerekkel […] Tovább

Olasz húsleves

Olasz húsleves Hozzávalók: 4 csészényi (maradék vagy levesporból készült) húsleves 2-3 tojás sok reszelt sajt Elkészítése: Megforrósítunk négycsészényi (maradék vagy levesporból készült) húslevest, és átszűrve 2-3 simára kevert tojássárgára öntjük, állandóan kevergetve, nehogy összekapjon. Még egyszer átszűrve tálaljuk, és kis tálkában sok reszelt sajtot kínálunk hozzá, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelő mennyiséget keverjen a levesbe. Tovább

Kalábriai leves

Kalábriai leves  Olasz, de nem spagetti. Sőt, még csak nem is tészta. Azért a parmezán nem maradhat ki! Hozzávalók: 25 dkg spenót vagy mangold 25 dkg darált marhahús 10 dkg zsemlemorzsa 8 dkg reszelt parmezán sajt 1 csomó petrezselyemzöld 2 tojás só, fehérbors 1 l húsleves ELKÉSZÍTÉSE: A tisztított spenótot 2 dl sós forrásban lévő […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!