Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancssaláta vaníliafagylalttal

Narancssaláta vaníliafagylalttal Hozzávalók 4 db nagyobb narancs 3 dkg porcukor 40 dkg vanília jégkrém 1 dl tejszín 1 dl triple sec vagy maraschino likőr 10-15 szem rumos meggy Elkészítése: A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy […] Tovább

Gyümölcssaláta Kláritól

Gyümölcssaláta Hozzávalók: kétésfél deci Mangó és kétésfél deci Narancslé gyümölcsök (pl ananász, narancs, lehet alma is, bár úgy én nem szeretem) az emlegetett narancs reszelt héja 6-7 reszelésnyi szerecsendió 2 evőkanál méz csipet fahéj csipet őrölt szegfűszeg apróra vágott citromfű Elkészítése: A leveket, a gyümölcsöt (narancs még nem jön) meg a mézet beleöntjük egy turmixgépbe […] Tovább

Gesztenye alagút 2

Gesztenye alagút 2 Hozzávalók: ½ kg gesztenyemassza kis rum ½ liter tejszín piskótalap narancsdzsem (házi a legjobb) csokimáz Elkészítése: Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egyenletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy […] Tovább

Narancsparfé 2

Narancsparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 0,5 dl narancsszörp (cukros) 1 nagy narancs 2 evőkanál cukrozott narancshéj csipetnyi só Elkészítése: A cukrozott narancshéjat egészen apróra vágjuk. A friss narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, és összekeverjük a narancsszörppel. Megsózzuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe beleforgatjuk a narancsos szörpöt és a cukrozott narancshéjat. Azonnal belesimítjuk egy folpack […] Tovább

Narancsparfé

Narancsparfé Hozzávalók: 4 ek narancsdzsem 12 dkg porcukor 6 dl tejszín Elkészítése: Négy evőkanál narancsdzsemet 12 dkg porcukorral habosra keverünk, majd összekeverjük a kemény tejszínhabbal. Kikent formában a jégre állítjuk. Kiborítva, tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Gyümölcsös (narancsos) jégkrém

Gyümölcsös (narancsos) jégkrém Hozzávalók: víz 1 csomag ízesített zselépor gyümölcslé (pl. narancsoshoz narancslevet) 2 pohár yoghurt Elkészítése: Forralj fel vizet, majd önts bele 1 csomag ízesített zseléport (narancsos nem tudom, hogy nálunk kapható-e, de mindenesetre bármilyen gyümölccsel jó lehet a fagyid), majd habverővel keverj hozzá gyümölcslevet (narancsoshoz narancslevet) és 2 pohár yoghurtot. Töltsd a formákba, […] Tovább

Mogyoró fánkocskák 1914

Mogyoró fánkocskák Hozzávalók: 6 tojásfehérje 15 dkg cukor 8 dkg pörkölt, darált mogyoró 5 dkg liszt porcukor vaníliakrém* narancs, vagy csokoládémáz pörkölt mogyoró Elkészítése: 6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. […] Tovább

Narancsfánk

Narancsfánk HOZZÁVALÓK: 2 nagy narancs 1 tojás 1 evőkanál Jaffa (fiatalok kedvéért: narancs) szörp liszt tojás olaj vagy vaj porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Alaposan meghámozunk két nagy narancsot, és egy centi vastagra felszeleteljük. Simára keverünk egy nyers tojást egy evőkanál Jaffaszörppel. A narancsszeleteket először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, és forró olajban vagy vajban szép pirosra kisütjük. […] Tovább

Karamellizált ananász, narancskrémmel

Karamellizált ananász, narancskrémmel Hozzávalók: 2 ek. kristálycukor 1 doboz szeletelt ananász konzerv 3 db narancs 1 csomag vanília ízű puding 4 dl tej Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség Elkészítése:   Teflonbevonatú serpenyőben cukrot pirítunk. Amikor a cukor aranyszínű lesz, az ananász szeleteket rátesszük, majd lassú tűzön az ananászkarikák másik felét is karamellizáljuk. A narancs kifacsart […] Tovább

Aszalt narancskarikák

Aszalt narancskarikák Hozzávalók: kb. 100 darabhoz 8-10      db narancs Elkészítése: A narancsokat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Szeletelővel 3 mm-es szeletekre vágjuk. Ha van aszalógépünk, tálcáira terítjük a narancsszeleteket, a gépet 2 óráig magas fokozatra kapcsoljuk, majd 12 óra hosszat közepes fokozaton aszalunk. Ha nincs, akkor sem kell megijedni. Egy deszkára zsípapírt fektetünk, erre […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!