Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyorós waffel, goffri

Mogyorós waffel, goffri Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 3 tojás 1 csipet só 7,5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 15 dkg frissen darált mogyoró ELKÉSZÍTÉSE: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a  tojásokat, a sót és simára […] Tovább

Ziegler féle ostyalap

Ziegler féle ostyalap Hozzávalók: 23 dkg porcukor, 23 dkg “tiszta” teavaj (kb. 30 dkg teavajnak felel meg) 10 dkg darált pörkölt mogyoró, 4 dkg kakaópor, vaníliás cukor, őrölt fahéj, 2 dkg napraforgóolaj Elkészítése: Legfontosabb, hogy a vaj ne tartalmazzon vizet, így az ostya-tortánk napok múlva is friss, omlós marad. Ehhez a vajat fel kell olvasztanunk, […] Tovább

Töltött ostya 2

Töltött ostya Hozzávalók: 10 dkg mogyoró 2 db tojás 20 dkg cukor 10 dkg vaj 2-3 ív ostya. Elkészítése: A mogyoróból, a cukorból grillázst készítünk. Azután 2 tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverünk, teszünk bele olvasztott vajat, és addig keverjük, míg ki nem hűl. Hozzáadjuk a grillázst, és ha kihűlt, gyorsan két ostyalap közé kenjük, […] Tovább

Mogyorós-grillázskrémes ostya

Mogyorós-grillázskrémes ostya Hozzávalók:          1 csomag ostya,          10 dkg mogyoró,          10 dkg cukor;          3 tojás,          10 dkg porcukor,          15 dkg vaj. Elkészítése: A mogyorót egy kissé megpörköljük, azután ledörgöljük a barna héját, majd a mogyorót vékony szeletekre vágjuk. Tíz dkg cukrot felolvasztunk egy kevés vízzel. Beledobjuk a feldarabolt mogyorót, és […] Tovább

Mogyoró puding 1914

Mogyoró puding Hozzávalók: 12,5 dkg mogyoró 12,5 dkg törött cukor vaj 7 tojássárgája 5 dkg cukor tej 1 zsemlye 7 tojás kemény habja Karamell-sodó, vagy kávésodó Elkészítése: Sütőcsőben pirítunk 12,5 dkg mogyorót és héjától tiszta kendővel ledörzsöljük. Ugyan annyi törött cukrot is pirítunk víz nélkül, és ha egészen elolvadt, beletesszük a mogyorót, elkeverjük és vajjal […] Tovább

Mogyorós habkarikák

Mogyorós habkarikák Hozzávalók: 5 tojás fehérje 25 dkg porcukor fél csomag vaníliás cukor 10 dkg őrölt pörkölt mogyoró Elkészítése: 5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 dkg porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 dkg őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. […] Tovább

Mogyoróparfé

Mogyoróparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mogyoró ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mogyorót, és háromnegyed l kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk. Tovább

Mogyoró fagylalt

Mogyoró fagylalt HOZZÁVALÓK: 3 dl tej 2 dl tejszín 10 dkg tisztított földi mogyoró 10 dkg porcukor 1 egész tojás csipet só ELKÉSZÍTÉSE:             A mogyorót finomra daráljuk, teflonserpenyőben kis lángon világos barnára pirítjuk, kihűtjük. A tejet cukorral, sóval és a tojással habosra keverjük, tejszínből kemény habot verünk. A mogyorót a tojásos keverékhez adjuk, majd […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!