Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Raffaello golyók

Raffaello golyók Hozzávalók: 1, 5 dl víz 25 dkg cukor 20 dkg margarin (a gyakorlatban csak 15 kell) 20 dkg kókuszreszelék 24 dkg tejpor (de megy 18-cal is) ElkészítésE: A vízből, cukorból szirupot főzök, kicsi hűlés után belerakom a margarint, a kókuszt, a tejport és hűtőbe teszem 1-2 órára. Ezután golyókat formálok belőle, közepébe egész […] Tovább

Soproni mandulás grillázs

Soproni mandulás grillázs Hozzávalók: Csokoládélap: 8 db tojás, 14 dkg liszt, 16 dkg barnacukor, 2 dkg kakaópor, 3 dkg margarin Mandulás krém: 3 dl tej, 5 dkg vaníliás pudingpor, 1 db zöldmandula aroma, 25 dkg margarin, 10 dkg hántolt mandula,  5 cl triple sec, 20 dkg barnacukor, Mandulagrillázs: 15 dkg barnacukor, 10 dkg méz, 5 […] Tovább

Spanyol turron

Spanyol turron Hozzávalók: 25 dkg finom kristálycukor 25 dkg mandula 3 tojásfehérje Elkészítése: A mandulát forró vízbe dobva lehéjazzuk, majd szétterítve megszikkasztjuk, utána megdaráljuk. A cukorral összekeverjük, apránként két tojásfehérjével meg a harmadik habbá vert fehérjével óvatosan összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és a mandulás masszát hideg vízbe mártott kézzel másfél centi vastagra ráegyengetjük. A […] Tovább

Cukormentes vaníliás marcipán Ch

Cukormentes vaníliás marcipán Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 30 dkg mandula, megtisztítva és finomra őrölve 2 rúd vanília kikapart belseje 3 evőkanál porított xilit 1 narancs frissen csavart leve A tetejére: 5 dkg egész mandula 5 dkg arany mazsola Elkészítése: Az őrölt mandulát a vanília magjaival, a xilittel alaposan összekeverjük, és annyi […] Tovább

Lisztmentes mandulapuding

Lisztmentes mandulapuding Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg őrölt mandula 10 dkg vaj 5 ek. cukor 2 ek. habtejszín fél citrom reszelt héja 2 egész tojás 2 tojássárgája 4-5 csepp keserűmandula-aroma Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Egy kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük át egy edénybe, keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, és […] Tovább

Norsk izkaka

Norsk izkaka Hozzávalók:          3 db tojás          1,5 + 1 dl cukor          10 dkg apróra vágott mandula          3 dl tejszín          1 db Dubbel dajm Elkészítése: 3 db tojásfehérjét kemény habba verünk 1,5 dl cukorral, és belekeverjük az apróra vágott mandulát. Ezt a masszát 175oC-on 30 percig sütjük. 3 db tojássárgáját kikeverünk […] Tovább

Pörkölt mandula-kása

Pörkölt mandula-kása Hozzávalók: ½ font (22,68 dkg) mandula ½ font (22,68 dkg) törött cukor vaj 8 tojás keményre vert habja 8 tojássárgája 8 kanál cukor 1 csésze erős feketekávé Elkészítése: Fél font mandulát gorombára törünk, és sütőben megpirítunk. Fél font törött cukrot víz nélkül sárgára pirítunk, és ha egészen elolvadt, hozzákeverjük a mandulát, jól elvegyítve, […] Tovább

Extra mandulaparfé

Extra mandulaparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 2 dl tej 3 tojássárgája 10 dkg tisztított mandula 15 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A mandulát 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy barna héját könnyen lehúzhassuk. Ezután teflonserpenyőbe szétterítve, világos barnára pirítjuk. Megdaráljuk, végül a darált mandulát mozsárba szórjuk és összezúzzuk. A tojássárgákat gőz fölött […] Tovább

Mandulaparfé

Mandulaparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mandula ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mandulát, és háromnegyed liter kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Nagymama mandula fagyija

Nagymama mandula fagyija HOZZÁVALÓK: 5 dl tejszín 8 dkg tisztított mandula 4 tojássárgája 10 dkg porcukor 5 dkg kristálycukor csipet só ELKÉSZÍTÉSE: A kristály cukrot világosbarnára pirítjuk egy serpenyőben, a fehér mandula szemeket beleforgatjuk a karamellbe, amíg az összesre rá nem tapad. Porcelán tányéron kihűtjük. Tojásokat a porcukorral, sóval fehéredésig keverjük, majd tejszínnel apránként felengedjük. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!