Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokoládés dió-mandula grillázs

Csokoládés dió-mandula grillázs Hozzávalók: 15 dkg dió, 15 dkg mandula (földimogyoróval is szuper), 4 dkg margarin, 12 dkg kristálycukor, 20 dkg étcsoki, 2 dltejszín Elkészítése: A margarint a cukorral addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad, és kissé pirulni kezd. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és mandulát, majd tovább pirítjuk, míg világosbarna lesz. Olajozott alufóliára öntjük, […] Tovább

Csokoládé golyók 1914

Csokoládé golyók Hozzávalók: 14 dkg hámozott, darált mandula 14 dkg cukor 1 tojás fehérje 2 szelet csokoládé 1-2 kanál tej tetszés szerint dió és mogyoró, vagy gesztenye püré Elkészítése: 14 dkg hámozott, darált mandulát, 14 dkg cukrot elkeverünk, illetve összegyúrunk 1 tojás fehérjével. Ebből azután kis dió nagyságú golyókat formálunk. 2 szelet csokoládét sütőben puhítunk […] Tovább

Dalauzi

Dalauzi Hozzávalók: 2 dl méz, 15 dkg durvára vágott dióbél, 2 dkg vaj, 15 dkg aprított mandula, 7 dkg darált mák, 2 ostyalap. Elkészítése: Barnára hevítjük a mézet, belekeverjük a diót, a mandulát és a mákot, hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk. A forró masszát az ostyalapok közé töltjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. Tovább

Diós desszert 1914

Diós desszert Hozzávalók: 10 dkg vaj 5 dkg cukor 15 dkg liszt 1  tojássárgája kevés reszelt citromhéj 20 dkg törött cukor 10 dkg dió 5 dkg mandula 2-3 tojásfehérje Elkészítése: 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 tojássárgájából, kevés reszelt citromhéjjal tésztát gyúrunk, kis fánkszúróval kiszurkáljuk a fél centiméter vastagra nyújtott tésztát, […] Tovább

Krokant

Krokant Hozzávalók: 20 dkg cukor 20 dkg mandula (mogyoró, dió vagy kókuszreszelék) 1 evőkanál olaj Elkészítése: A mandulát forró vízbe dobva meghámozzuk, majd megszikkasztjuk, és durvára vágjuk. A cukrot egy evőkanál vízzel, állandóan kevergetve, felolvasztjuk, majd tovább keverve világosbarnára pirítjuk. A mandulát beleszórjuk, és megolajozott tányérra vagy alufóliára öntjük. Vizes késsel vékonyra simítjuk, és amikor […] Tovább

Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel

Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel Hozzávalók: a pudinghoz 10 dkg vaj 10 dkg cukor 1 dkg vaníliás cukor 3 db tojás só 1 kk. mandula aroma 15 dkg liszt 5 dkg darált mandula 5 dkg keményítő 1 dkg sütőpor 1 dl tejföl a kikenéshez 2 dkg vaj 5 dkg zsemlemorzsa az öntethez 3 ek. baracklekvár 3 […] Tovább

Házi mézes müzli

Házi mézes müzli Hozzávalók: 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely) 10 dkg vaj 4 dl méz 1 vaníliarúd 20 dkg pirított, durvára tört mandula 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva 10 dkg mazsola Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 […] Tovább

Karácsonyi mézes nyalánkság

Karácsonyi mézes nyalánkság Hozzávalók: aszalt gyümölcsök dió mogyoró mandula akácméz Díszítésképpen karácsonyi mintájú textil rafia saját címke Elkészítése: Egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a […] Tovább

Őszi gyümölcsdesszert mandulával

Őszi gyümölcsdesszert mandulával Hozzávalók:6 személyre          3 db vilmoskörte          2 tojás          2 dl tejszín          3 evőkanál porcukor          4 evőkanál darált mandula          1 csomag vaníliás cukor          2 dkg vaj          3 db kékszilva          3 db ringlószilva          1 fürt saszla          1 fürt muskotályos szőlő          fél citrom          […] Tovább

Raffaelló

Raffaelló Hozzávalók: 1,5 dl víz, 25 dkg cukor 25 dkg margarin 3 csomag sovány tejpor 20 dkg kókuszreszelék golyónként 1 szem mandula kókusz reszelék Elkészítése: 1,5 dl vízet, 25 dkg cukrot és 1 rámát összeforralnunk. Utána belekeverünk 3 csomag sovány tejport és 20 dkg kókuszreszeléket, majd az egészet hűtőbe tesszük, míg meg nem „fagy”. Ekkor […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!