Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákparfé

Mákparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 3 evőkanál nagyon finomra darált mák 10 dkg porcukor 2 evőkanál sárgabaracklekvár 0,5 dl rum 0,5 dl tej 5 dkg mazsola 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj csipetnyi só Elkészítése: A tejet és a rumot összeöntjük, majd beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett és szárától megfosztott mazsolát. Befedve hagyjuk ázni legalább fél […] Tovább

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel Ch

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel    Ch Kuntár Ildikó mézes mákparféja télen, nyáron is elkészíthető, hiszen sokféle bogyós gyümölcsöt, illetve gyümölcsdzsemet használ hozzá. A benne lévő mák biztosítja a meglehetősen magas, 550 mg kalciumbevitelt. Különleges édesség, amely ünnepi asztalok dísze lehet. Kalciumtartalma miatt ajánlható csontritkulás esetén. Hozzávalók: 2,5 dl tej 15 dkg darált mák 10 dkg méz […] Tovább

Dalauzi

Dalauzi Hozzávalók: 2 dl méz, 15 dkg durvára vágott dióbél, 2 dkg vaj, 15 dkg aprított mandula, 7 dkg darált mák, 2 ostyalap. Elkészítése: Barnára hevítjük a mézet, belekeverjük a diót, a mandulát és a mákot, hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk. A forró masszát az ostyalapok közé töltjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. Tovább

Mákos golyók

Mákos golyók Hozzávalók: egyik tál 20 dkg liszt 15 dkg nem darált mák pici őrölt fahéj másik tál 20 dkg cukor 25 dkg vaj 10 dkg liszt meg még 1 db tojás töltelék lekvár konyakos meggy Elkészítés: A lisztet, a nem darált mákot, pici őrölt fahéjat összekeverünk. Másik tálban a cukrot, a vajat és a […] Tovább

Karácsonyi mákos guba

Karácsonyi mákos guba Hozzávalók: a kovász: 8 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl tej. a tészta: 40 dkg finomliszt, 5 dkg porcukor, kevés tej, 10 dkg vaj, csipetnyi só. a tészta tetejére: 10 dkg darált mák (vagy dió), 5-6 evőkanál méz. Elkészítése: A kovász: 8 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl […] Tovább

Mákos guba másként

Mákos guba másként Hozzávalók: 10 kifli, 15 dkg mák, 30 dkg kristálycukor, 6-8 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, mazsola ízlés szerint, 1,5-2 l tej, diónyi margarin, egy fél marék zsemlemorzsa elkészítése: A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk. Egy […] Tovább

Mákos guba torta

Mákos guba torta Hozzávalók (23 cm-es tortaformába): 6-8 nagyobb kifli (60 dkg) 5 nagy (L-es) szobahőmérsékletű tojás 7 dl zsíros tej 20 dkg mák darálva 7,5+25 dkg porcukor Elkészítése: A kiflik egy részét vékony karikára vágom (nálam 14 szelet kifli), ez kerül a torta köré. A maradék kiflit kockára vágom. A tepsit kivajazom, a sütőt […] Tovább

Az isteni mákos guba

Az isteni mákos guba Hozzávalók 8 szikkadt kifli 1/2 liter tej + cukor  20 dkg darált mák + pár ek cukor a tál kikenéséhez vaj a vanília szószhoz 1 cs. vaníliás pudingpor 8 dl tej 5 ek cukor Elkészítése: A darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A […] Tovább

Mákos guba, vaníliapudinggal

Mákos guba, vaníliapudinggal Hozzávalók: 4-6 db kifli, 1 csomag vanília puding, 7 dl tej, 1/2 csomag mazsola, 1 evőkanál cukor, 5 dkg mák Elkészítése: Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk […] Tovább

Mákos guba

Mákos guba Hozzávalók: 5 db szikkadt kifli, 10 dkg mák, 5 dkg porcukor 5 dkg vaj, 4 dl tej, 3- 4 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja. Elkészítése: A kiflit másfél centisre felkarikázzuk. A vajat, a tejet a vaníliás cukrot és a mézet együtt felforraljuk, és ráöntjük a kiflire majd összekeverjük. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!