Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nutellás golyók

Nutellás golyók Hozzávalók: 20 dkg darált keksz, 4 tojás fehérje, 30 dkg nutella, kókusz reszelék, színes tortadara. Elkészítése: A háztartási kekszet, nutellát, tojás fehérjét jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, meghemperegtetjük a kókuszreszelékkel össze kevert színes tortadarával. Én csak kókuszreszelékbe forgattam bele. Dekoratív és finom.   Tovább

Raffaella

Raffaella Hozzávalók: 1,5 dl víz 20 dkg kristálycukor 1 margarin 30 dkg kókusz 1 vaníliás cukor 18 dkg tejpor 2 marék darált keksz, vagy darált ostyalap drazsé vagy mogyoró Elkészítése: A vízben a kristálycukrot addig főzünk, míg fel nem oldódik. Tűzről levéve belerakjuk a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a […] Tovább

Raffaelló

Raffaelló Hozzávalók: 1,5 dl víz, 25 dkg cukor 25 dkg margarin 3 csomag sovány tejpor 20 dkg kókuszreszelék golyónként 1 szem mandula kókusz reszelék Elkészítése: 1,5 dl vízet, 25 dkg cukrot és 1 rámát összeforralnunk. Utána belekeverünk 3 csomag sovány tejport és 20 dkg kókuszreszeléket, majd az egészet hűtőbe tesszük, míg meg nem „fagy”. Ekkor […] Tovább

Raffaello golyók

Raffaello golyók Hozzávalók: 1, 5 dl víz 25 dkg cukor 20 dkg margarin (a gyakorlatban csak 15 kell) 20 dkg kókuszreszelék 24 dkg tejpor (de megy 18-cal is) ElkészítésE: A vízből, cukorból szirupot főzök, kicsi hűlés után belerakom a margarint, a kókuszt, a tejport és hűtőbe teszem 1-2 órára. Ezután golyókat formálok belőle, közepébe egész […] Tovább

Rumos-kókuszos csokoládétrüffel

Cukormentes Rumos-kókuszos csokoládétrüffel Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 15 dkg natúr kesudió 15 szem magozott datolya 2 púpozott evőkanál kókuszzsír 30 dkg étcsokoládé (75% kakaótartalmú) 2 evőkanál rum 5 dkg kókuszreszelék Elkészítése: A kesudiót egy éjszakára, de legalább 6 órára annyi vízbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi. A datolyát […] Tovább

Szivárványos-barackos rizs

Szivárványos-barackos rizs Hozzávalók: 20 dkg rizs, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kókuszreszelék, 30 dkg barackbefőtt. Krém: 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1 csomag puncs pudingpor. elkészítése: A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A […] Tovább

Kókuszos csokis tejbegríz

Kókuszos csokis tejbegríz Hozzávalók: 0,5 l tej 4 evőkanál búzadara 2 evőkanál barna cukor 1/2 evőkanál kakaópor 1 evőkanál kókuszreszelék 2 teáskanál vaj Elkészítése: A vajat megolvasztjuk és kicsit megpirítjuk benne a búzadarát és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet, a barna cukrot és a kakaóport, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Mi melegen és hidegen […] Tovább

Kókuszos nápolyi

Kókuszos nápolyi Hozzávalók: 2 dltej, 1/2 kg cukor, 15 dkg liszt, 30-40 dkg kókusz reszelék, 1 margarin. Elkészítése: A tejet a cukorral felforraljuk, majd a lisztet a kókusszal összekeverjük és a tejben 4 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint. A krém felébe kakaót teszünk, majd megkenjük a nápolyi lapokat (3 lap: 1 lap […] Tovább

Kakaós-kókuszos ostya

Kakaós-kókuszos ostya Hozzávalók:          40 dkg cukor          2 dl tej          20 dkg kókusz          20 dkg liszt          1 kocka (25 dkg) margarin          kakaópor Elkészítése: A cukrot és a tejet összefőzzük. A kókuszreszeléket és a lisztet összekeverjük, és a cukros tejbe öntejük. Ha már kicsit hűlt, egy kocka margarint belekeverünk. Kettévesszük a […] Tovább

Kókuszkrém eperrel

Kókuszkrém eperrel Hozzávalók:          2 dl kókusztej          2 dl tej          csipet őrölt vanília          5 dkg cukor          4 zselatinlap          2,5 dl tejföl          25 dkg eper Elkészítése: Egzotikus pohárkrém kókuszimádóknak. Keverjük össze a kókusztejet a tejjel, és adjuk hozzá a vaníliát, majd tegyük fel főzni, és hagyjuk állni. A tejhez adjuk […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!