Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Amaretti golyók

Amaretti golyók Hozzávalók: 22,5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg tej, 2 ek tejszín, 6,5 dkg piskóta, 2 ek likőr, 5 dkg kakaópor Elkészítése: Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá […] Tovább

Banános pápaszem

Banános pápaszem Hozzávalók: a tésztához: 6 db tojás 2 evőkanál kakaó 1 mokkáskanál szódabikarbóna 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt a krémhez: 12 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 csomag vanília puding 1 db tojás 2 evőkanál kakaó 3 db banán 2 dl tej Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, […] Tovább

Csokis hűtős

Csokis hűtős Jamie Oliver után, szabadon Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg diétás kétszersült 10 dkg pekándió (vagy mogyoró, vagy mandula, vagy diákcsemege) 10 dkg pisztácia (vagy a diákcsemege elég gazdag önmagában is) 10 maraschino cseresznye (ez birsalmasajttal helyettesíthető) 2 habcsók vagy habkarika, darabokra törve 15 dkg vaj 1 ek juharszirup (vagy sima cukorszirup, enyhén pirított […] Tovább

Csokiszalámi

Csokiszalámi Hozzávalók: 2 dl víz 25 dkg porcukor 2 evőkanál keserű kakaópor 25 dkg margarin 5 dkg dió, 5 dkg mazsola fél dl rum 25 dkg apróra tört babapiskóta Elkészítése: Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd […] Tovább

Csokiszalámi–krém

Csokiszalámi–krém HOZZÁVALÓK: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dkg kakaó 5 dkg mazsola 1 dl tej 30 dkg háztartási keksz rumaroma 4-5 szem apróra tört dió 1 üveg sárgabaracklekvár tejszínhab. ELKÉSZÍTÉSE: Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk […] Tovább

Csokoládé bomba 1

Csokoládé bomba HOZZÁVALÓK: 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg porcukor 2 tojás 3 evőkanál kakaó babapiskóták 2 dl édes tejszínhab ELKÉSZÍTÉSE: Habosra keverünk 15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg porcukorral meg három tojássárgájával, hozzáadunk három evőkanál kakaót, és tovább keverjük. Végül óvatosan – nehogy összetörjön – közékeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. […] Tovább

Házi csokoládé

Házi csokoládé Hozzávalók: 40 dkg porcukor, szitált 2 tojás 2 centrum 30 dkg vaj 10 dkg mazsola 10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg) 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros) 15 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió (vagy mogyoró) 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: […] Tovább

Karácsonyi kóla

Karácsonyi kóla Hozzávalók: 3 dl tejszín, 3 dl cukor, 3 evőkanál kakaó, lehet hozzátenni apróra vágott diót. Elkészítése: A hozzávalókat keverd össze, főzd fel, és ellenőrizd a golyópróbát. (1 cseppet tegyél bele 1 pohár hideg vízbe. Ha 1 golyó lesz belőle, akkor eleget főzted.) Keverd, hogy langyosodjon. Terítsed ki laposra, kb. 1 cm vastagságú legyen. […] Tovább

Mandulás krumpligolyók

Mandulás krumpligolyók Hozzávalók: 1 kg porcukor, 15 dkg főtt burgonya, 25 dkg darált dió, 1 mandula aroma, kakaópor Elkészítés: Összegyúrjuk, golyókat formálunk. Kakaóba hempergetjük, tetejére diót rakunk. Tovább

Mennyei csokoládé desszert

Mennyei csokoládé desszert Hozzávalók: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor, 5 dkg kakaó 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió, fél-egy üveg sárgabaracklekvár. ElkészítésE:e Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!