Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kovászos uborka leves, hidegen

Kovászos uborka leves Remekül hűt, nem is kívánt mást az ember fia/lánya. Hozzávalók: 4 főre: 10 db nagyobb kovászos uborka 9 dl kovászosuborka-lé 6 dl alaplé 6 dl görög joghurt 3 gerezd fokhagyma a tálaláshoz: kapor olívaolaj Elkészítése: Ezt imádom ezekben a nyári krémlevesekben: csak beleöntöttem mindent a turmixba és néhány gombnyomás után már kész […] Tovább

Hideg karfiolleves

Hideg karfiolleves Hozzávalók: só kb. 60 dkg-s karfiolfej 2 dl tejszín 1 leveskocka néhány csepp citromlé (Forrón: vajban pirított zsemlekocka) Elkészítése: Sós vízben puhára főzünk egy szép, tömör, kb. 60 dekás karfiolfejet, majd a levéből kiszedve, szétturmixoljuk. Belekeverünk két dl tejszínt, és annyi karfiol főzővízzel engedjük fel, hogy egy liternyi legyen. Beledobunk egy leveskockát, és […] Tovább

hideg Kaporleves 3

hideg Kaporleves Hozzávalók: vékony rántás vajjal egy jókora csokor kapor 1-1,2 l víz só főtt tojás tejszín Elkészítése: Vékony rántást készítesz (vajjal), rádobsz egy jókora csokor, apróra vágott kaprot, 1-2 percig kavargatod, majd felöntöd 1-1,2 l vízzel. Sózod. Ennyi!!! Főtt tojásra szokták rámerni a tányérokon, de én tojás nélkül, hidegen jobban szeretem! Ha dőzs van, […] Tovább

Fokhagymás joghurtleves

Fokhagymás joghurtleves Hidegen kevert finomságunk igazán alkalmas arra, hogy csillapítsa a nyári forróság hevét. Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt 1 csomag friss kapor 1 csomag snidling 2 dkg fokhagyma 15 dkg kígyóuborka só őrölt fehér bors Elkészítése: Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockára daraboljuk. A kaprot és a metélőhagymát finomra vágjuk, […] Tovább

Hideg joghurtleves

Hideg joghurtleves Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 1 szelet kenyér 1 csésze joghurt kevés tej só 2 ek olaj 1 nyers uborka apróra vágott kapor. Elkészítése: A fokhagymát a sóval együtt nyomkodjuk szét. A kenyeret áztassuk be egy kis tejbe, majd (anélkül, hogy kinyomkodnánk) öntsük rá a joghurtot, az olajat, keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát, […] Tovább

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves Hozzávalók: 0,5 l tej 1 dl tejszín 4 szép őszibarack 20 dkg ribizli 2-3 evőkanál cukor kis darab fahéj 1 citrom ELKÉSZÍTÉSE: A tejet a fahéjjal felforraljuk. Levesszük a tűzről, elkeverünk benne 2 evőkanál cukrot. A ribizli tejszínnel össze turmixolyuk. Hozzászűrjük a kihűlt tejet, összekeverjük, pár csepp citromlével ízesítjük, majd beletesszük a feldarabolt […] Tovább

Tejszínhabos eperleves hidegen

Tejszínhabos eperleves hidegen Hozzávalók: 50 dkg friss eper 2 dl fehérbor 2 dl tejszín 5 evőkanál méz citromfű tejszínhab pár egész eper díszítésül Elkészítése: Az epret megmossuk, magas falú edénybe tesszük, ráöntjük a mézet, egy szál citromfüvet teszünk hozzá és elturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a bort és a tejszínt, tovább keverjük, beledobjuk a fél epreket majd […] Tovább

Tejszínes eperkrémleves

Tejszínes eperkrémleves Hozzávalók: 30 dkg eper 3 dl tejszín 3 dl tej 12 dkg porcukor fél citrom leve Elkészítés: Az epret tisztítsd meg, majd a tejjel turmixold össze. Öntsd át egy szűrön keresztül, hogy a magok fennakadjanak. Ízesítsd cukorral, add hozzá a tejszínt, és csepegtess bele kevés citromlevet. Tálald jól behűtve, citromfűlevéllel vagy félbevágott eperrel […] Tovább

Hideg citromleves

Hideg citromleves Hozzávalók: 2 nagy citrom 1 evőkanál liszt 1 dl tejföl 2 tojássárgája só cukor fahéj Elkészítése: A karikára vágott citromot a sóval, cukorral, fahéjjal egy liter vízben puhára főzzük és a tejfölben elhabart lisztel besűrítjük. Az egészet áttörjük és a tojássárgákkal dúsítjuk. Személy szerint nem rakok bele utólag citromhéjat, viszont nagyon lehűtve esszük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!