Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Juharszirupos őszibarack

Juharszirupos őszibarack (0.00 mg koleszterin) Hozzávalók: 3 nektarin 6 érett, de kemény őszibarack 4 evőkanál juharszirup néhány szem dióbél ELkészítés 3 nektarint és 6 érett, de kemény őszibarackot kimagozunk, a gyümölcsöt felszeleteljük, és összekeverjük. 4 desszertes tálkába elosztjuk, és mindegyiket meglocsoljuk 4 evőkanál juharsziruppal. Nagyobb élelmiszer áruházakban a fagylalt- vagy palacsintaöntetek között találjuk, megfizethető áron. […] Tovább

Őszibarackkehely

Őszibarackkehely HOZZÁVALÓK: 2 nagy őszibarack 1 citrom leve 2 vanília ízű Leó jégkrém 4 kiskanálnyi rum vagy tojáslikőr 8 dl tejszín 20 dkg porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Meghámozunk, kimagvalunk, nagyobb darabokra vágunk két nagy őszibarackot, és rácsavarjuk egy citrom levét. Négy talpas pohárba vagy mély üvegtányérba osztjuk, és mindegyikre egy fél, vanília ízű Leó jégkrémet halmozunk. Meglocsoljuk […] Tovább

Gőzölt joghurtkrém

Gőzölt joghurtkrém kandírozott narancshéjjal és kakaóbabbal Micsoda szerencse, hogy manapság már Budapest legkülönbözőbb pontjain találhatók közel-keleti vagy ázsiai fűszereket és alapanyagokat tartó üzletek! A sűrű, krémes török joghurt, az 1 kg-os kiszerelésű, vödörben árult süzme például egész könnyen beszerezhető. Ha mégsem jutnak hozzá, semmi pánik, házilag is egyszerűen elkészíthető (lásd a receptben). Nyugodtan vegyék meg […] Tovább

Jeges „rumos” tea

Jeges „rumos” tea Hozzávalók: 2 dl erős (2 filterből készült) tea, 2 kk citromlé, 1 ek porcukor, néhány csepp rumaroma, 1 citromkarika. Elkészítése: A shakerbe egy maroknyi tört jeget teszek, beleteszem a cukrot, a citromlevet és a rumaromát. Felöntöm nagyon erős jéghideg teával és erőteljesen összerázom. Pohárba szűröm és citromkarikával díszítve kínálom. Tovább

Hideg sóskaleves

Hideg sóskaleves Hozzávalók: 1 maréknyi sóska diónyi vaj vagy margarin só 8 dl víz 1 húsleveskocka 2 csapott evőkanál liszt 2 dl tej kevés bors Elkészítése: Több, váltott vízben alaposan átmosunk egy maréknyi sóskát, és ereit eltávolítjuk. Megforrósítunk (de nem barnára) diónyi vajat vagy margarint, beletesszük a sóskát, megsózzuk, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. […] Tovább

Citromos zöldbableves

Citromos zöldbableves Hozzávalók: 40 dkg zöldbab másfél liter víz 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér egy darabka citromhéj só 5 dkg vaj 1 púpos evőkanál liszt 2 pár virsli 1 csapott evőkanál liszt 2 dl tejföl kevés citromlé Elkészítése: Megtisztítunk, kis darabokra vágunk 40 dkg zöldbabot, és másfél liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1-1 szál […] Tovább

Hideg fokhagymás uborkaleves

Hideg fokhagymás uborkaleves HOZZÁVALÓK: uborka 1 joghurt só kis delikát fokhagymakrém ELKÉSZÍTÉSE: Uborkát megpucolom, turmixba teszem, 1 joghurtot, sót, kis delikátot, fokhagymakrémet teszek hozzá, összeturmixolom, 1 órára hidegre teszem Tovább

Tavaszi hideg fűszerleves

Tavaszi hideg fűszerleves Hozzávalók: 15 dkg friss spenót 20 dkg újburgonya 5 dkg vöröshagyma ½ dl olaj ½ csomó friss kapor ½ csomó petrezselyemzöld 1 dkg fokhagyma 2 dl natúr joghurt só őrölt fehér bors citromlé cukor Elkészítése: A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a spenót vastag szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát finomra, a […] Tovább

Tejszínes szilvaleves

Tejszínes szilvaleves Hozzávalók: 50 dkg szilva, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor vagy méz, 3 szem összetört szegfűszeg, csipetnyi só. Előkészítése: A szilvát megmosom, kimagozom és 6 dl vízzel felöntöm. Beleteszem a szegfűszeget és a sót. Felforralom, közben a lisztet simára keverem a tejszínnel. Elkészítése: 2 percnyi főzés […] Tovább

Hideg szilva-krémleves habgaluskával

Hideg szilva-krémleves habgaluskával Hozzávalók 4 személyre: 1 citrom 60 dkg érett, magvaváló szilva 1 evőkanál mandulaforgács 15 dkg cukor 1 dl félédes fehérbor 1 kisujjnyi fahéj 4 szegfűszeg 1 tasak vaníliás pudingpor 2 dl tejföl 2 dl tejszín A díszítéshez: néhány mentalevélke Előkészítés: A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, a citrom […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!