Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gombás ponty tejfölben sütve

Gombás ponty tejfölben sütve Hozzávalók (6 személyre) 1 nagyobb ponty (kb. 2 kg), só 1 közepes vöröshagyma 5 dkg vaj 1,5 dl száraz fehérbor 25 dkg csiperke őrölt bors, fél citrom leve 1 csapott evőkanál finomliszt 4 dl tejföl, 2 tojássárgája 1 kis csokor petrezselyem Elkészítése A pontyot lepikkelyezzük, megmossuk és vágódeszkára fektetjük. Fejét, farkát […] Tovább

Pisztráng Szalajka módra

Pisztráng Szalajka módra Hozzávalók 4 pisztráng (egyenként , kb. 25 dkg), só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 dl fehérbor Elkészítése A pisztrángot lepikkelyezzük, megmossuk, és besózva félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztított, […] Tovább

Rántott és Orly ponty

Rántott és Orly ponty Hozzávalók a rántotthoz: 4, ujjnyi vastag, patkó alakú pontyszelet (egyenként kb. 15 dkg) vagy 60 dkg pontyfilé 1 kiskanál só (még jobb, ha halétel-fűszerkeverék) 10 dkg liszt, 3 tojás 12 dkg zsemlemorzsa az orlyhoz: 60 dkg pontyfilé 1 kiskanál + 1 mokkáskanál só (még jobb, ha halétel-fűszerkeverék) 20 dkg liszt, 3 […] Tovább

Hal burgonyabundában

Hal burgonyabundában Hozzávalók 4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 közepes burgonya, 8 dkg liszt, a sütéshez: bő olaj, a díszítéshez: 1 citrom Elkészítése Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a […] Tovább

Harcsa tejszínes gombamártással

Harcsa tejszínes gombamártással Hozzávalók: 4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé, só,  6-7 dkg liszt, a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj, a mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, 5 dkg vaj, 30 dkg csiperke, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, fél mokkáskanál őrölt bors, 2 dl tejszín 2 dl tejszín víz. Elkészítése A halfilét […] Tovább

Diós panírba bundázott hal

Diós panírba bundázott hal Hozzávalók: 4 közepes méretű filézett hal A panírhoz liszt 2 tojás 1 gerezd fokhagyma 10 dkg darált dió zsemlemorzsa só bors Elkészítés: A halat megsózzuk, megborsozzuk. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kis sót. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval. A halakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban majd […] Tovább

Halászlé hagyományosan

Halászlé hagyományosan Hozzávalók (6-8 személyre): 2 ponty (egyenként kb. 1 kg), 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál cseresznyepaprika-krém, só, 1-2 szem burgonya, 6-7 közepes vöröshagyma Elkészítése: A halat húsvágódeszkára vagy az asztalra fektetjük úgy, hogy a farkát egy tiszta konyharuhával a bal kezünkbe fogjuk. A jobb kezünkben kissé ferdén tartott késsel (vagy speciális halkaparóval) a […] Tovább

Mandulás hal

Mandulás hal   Hozzávalók:   4 kis csuka vagy süllő vagy egyéb fehér húsú hal csipet só törött bors liszt 5 dkg vaj vagy margarin 10 dkg mandula kevés citromlé burgonyapüré és fejes saláta   Elkészítése:   Négy kis csukát, süllőt vagy egyéb fehér húsú halat kívül-belül alaposan megtisztítunk, megmosunk, megszárítunk, és csipet sóval, törött […] Tovább

Bakonyi halgombóc-leves

Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy – fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!