Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Töltött zsemle más módon

Töltött zsemle más módon Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél cs petrezselyem, 4 zsemle, 30 dkg apró gomba, 4 ek olaj, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemle tetejét levágjuk, belét kikaparjuk. A gombákat négyfelé vágjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, lefedve kb. […] Tovább

Gomba másképpen 1914

Gomba másképpen Hozzávalók: csukott gombák sok zsír Elkészítése: A megtisztított, lehetőleg csukott gombát megmossuk, összevágjuk és meglehetős sok zsírban egész puhára pároljuk, addig, míg a zsír már serceg, tehát semmi nedvesség, víz ne maradjon rajta. Kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy a zsír jól ellepje a gombát és bekötve hideg helyen tartjuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. […] Tovább

Gomba télire 1914

Gomba télire Hozzávalók: kicsi, csukott gombák sósvíz késhegynyi szalicil Elkészítése: Egész kicsi, csukott gombákat a mennyire lehet megtisztítunk és mielőtt megmossuk, kissé megkénezzük. Gyenge sós vizet főzünk késhegynyi salycillal, a megmosott gombát kis üvegekbe rakjuk, a vizet ráöntjük, bekötjük jó erősen és pár percig gőzben főzzük. Használat előtt, télen a vizet leöntjük, a gombát leforrázzuk, […] Tovább

Bárányérmék pirított gombával

Bárányérmék pirított gombával Hozzávalók: 60 dkg báránycomb, 25 dkg gomba,. 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. olaj, őrölt bors, só. Elkészítése: A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval es borssal, majd leves forró olajban hirtelen megsütjük. A sütésből megmaradt kevés olajban az apróra vagdalt hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a […] Tovább

Gombás ponty tejfölben sütve

Gombás ponty tejfölben sütve Hozzávalók (6 személyre) 1 nagyobb ponty (kb. 2 kg), só 1 közepes vöröshagyma 5 dkg vaj 1,5 dl száraz fehérbor 25 dkg csiperke őrölt bors, fél citrom leve 1 csapott evőkanál finomliszt 4 dl tejföl, 2 tojássárgája 1 kis csokor petrezselyem Elkészítése A pontyot lepikkelyezzük, megmossuk és vágódeszkára fektetjük. Fejét, farkát […] Tovább

Vegetáriánus – gombakrém és pirítós reggeli

Vegetáriánus – gombakrém és pirítós reggeli Hozzávalók: egy doboz sampion gomba három szál újhagyma olaj só bors majoránna pirítós meleg mézes tea Elkészítése: Végy egy doboz sampion gombát. Tisztítsd és mosd meg, majd három szál újhagymával aprítsd fel. A hagymát párold meg kevés olajon egy serpenyőben, majd öntsd hozzá a gombát, és párold addig, amíg […] Tovább

Gombapástétom

Gombapástétom  Hozzávalók: 4 személyre: 2 doboz sampion gomba póréhagyma ízlés szerint só frissen őrölt bors majoranna olívaolaj Elkészítése: Tisztítsd meg a gombát, majd szeleteld fel! Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, tedd bele az apróra vágott póréhagymát, a felszeletelt gombát, és párold meg. Ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal és majorannával. A gombát addig főzd, […] Tovább

Gombás rakott borda

Gombás rakott borda Hozzávalók: 80 dkg rövidkaraj 1 evőkanál olaj 1 evőkanál vöröshagyma 30-40 dkg gomba só bors tej 2 zsemle 1 kis dobozi sertésmájkrém 1 tojás 1 csokor petrezselyemzöld  mokkáskanálnyi majoránna 5 dkg reszelt sajt Elkészítése: Teljesen kicsontozunk egy 80 dekás rövidkarajt, és a szokott módon egyben megsütjük. Ha kihűlt, fél centi vastagon felszeleteljük […] Tovább

Diétás Karácsony

Vargányaleves zöldségcsíkokkal Elkészítési idő: 2 óra áztatás + 45 perc Hozzávalók 4 személyre: 4 dkg szárított vargánya 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, póré- vagy vöröshagyma) 1 evőkanál ghí só, őrölt fekete bors Elkészítése: A gombát 8 dl vízbe, 2 órára beáztatjuk, majd alacsony lángon feltesszük főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és szép vékony […] Tovább

Sajtleves 3 gombával

Sajtleves gombával Hozzávalók: 1 doboz sampinyon gombakonzerv 20 dkg reszelni való sajt fél liter tej só fehérbors szerecsendió petrezselyem-zöld két tojás sárgája 2 dl tejfel Elkészítése: Vajas, fehér rántást készítünk (besamell), belereszeljük a szerecsendiót, hideg tejjel felengedjük, egy liter vízzel kiegészítjük, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a felszeletelt gombát és lekapcsoljuk a gázt. Megszórjuk […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!