Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túrós fánk

Túrós fánk Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herőce, vagy nevezzék akár pampuskának. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor, 3 db tojás, 1 pohár tejföl, 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele. 1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve […] Tovább

2 szuper farsangi fánk recept

2 szuper farsangi fánk recept A csörögefánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra. Forgácsfánk – Csörögefánk Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg finomliszt 2 csapott evőkanál kristálycukor 5 tojássárgája 8 dkg vaj csipet só 0,5 dl rum 1 dl tejföl a sütéshez: olaj szórni: […] Tovább

Omlós farsangi fánk

Omlós farsangi fánk Hozzávalók 25 db-hoz: 1 kg liszt, 1 l tej , 3 dkg élesztő , 1 ek só , 2 ek kristálycukor, 1 egész tojás Sütéshez: olaj A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding Elkészítése: Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, […] Tovább

Farsangi fánk (1)

Farsangi fánk Nincsen farsang fánk nélkül! A lekvárral töltött édességet egy kicsit macerás elkészíteni, de megéri a bíbelődést. Te se hagyd ki ezt a habkönnyű, finoman illatozó csemegét! Hozzávalók: 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 6 dkg margarin 2 evőkanál rum 4 dl 1,5%-os tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj csokoládé […] Tovább

Farsangi fánk (2) avagy Pampuska

Farsangi fánk avagy Pampuska HOZZÁVALÓK: 1 dl tej 2 teáskanálnyi cukor kb 3-4 dkg élesztő egy kevés liszt fél kg (50 dkg) liszt 2 evőkanálnyi vaníliás cukor 4 tojás sárgája só még kb 2,5 dl langyos tej fél citrom leve 4-5 evőkanálnyi olvasztott vaj olaj papírtörlő porcukor fanyar ribizli lekvár és/vagy finom édes sárgabarack levár […] Tovább

Farsangi fánk 1914

Farsangi fánk Hozzávalók: 56 dkg liszt 4 dkg élesztő kevés tej 6 tojássárgája kis cukor só kevés rum 14 dkg felolvasztott vaj liszt forró zsír cukor ízlés szerinti befőtt, gyümölcslekvár Elkészítése: 56 dkg lisztet mély tálba teszünk és 4 dkg élesztőből kevés tej hozzáadásával kovászt készítünk. Ha megkelt hozzá teszünk még 6 tojássárgáját, kis cukrot, […] Tovább

Aszalt barackos farsangi fánk

Aszalt barackos farsangi fánk Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt barack (vagy bármilyen aszalt gyümölcs), 1 dl rum, 1,25 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 7 dkg margarin/vaj, 8 dkg hámozott mandula, vaníliás cukor a szóráshoz Elkészítése: A cukrozott citromhéjat és az […] Tovább

Farsangi mulatságban becsípett kacsasült

Farsangi mulatságban becsípett kacsasült Ez a kacsa alaposan becsípett a konyaktól és a vörösbortól, de nem csak ő ilyen iszákos. Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa só bors kakukkfű rozmaring olaj 1 körte 1 alma 2 füge 1 narancs 2 evőkanál csipkebogyólekvár reszelt citromhéj 0,5 dl konyak 1 dl vörösbor Mártáshoz: 1 dl vörösbor 2 evőkanál lekvár […] Tovább

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Ennivalóak! Hozzávalók: 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 2 evőkanál olaj 2 evőkanál rum 5-6 dl tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj füge banán alma körte napraforgómag darálatlan mák dió mogyoró kókuszreszelék csokoládé […] Tovább

Omlós farsangi fánk 3

Omlós farsangi fánk Hozzávalók 25 db-hoz: 1 kg liszt, 1 l tej , 3 dkg élesztő , 1 ek só , 2 ek kristálycukor, 1 egész tojás Sütéshez: olaj A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding Elkészítése: Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!