Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Somogyi „cserép-, vagy szárazfánk”

Somogyi „cserép-, vagy szárazfánk” Hozzávalók: 4 kg liszt 1 tojás sárgája kevés cukor, 20 dkg zsír. Elkészítése: Az alapanyagokból összegyúrjuk a tésztát, úgy, hogy kell sodorni, mint a levesnek való tésztát, és rádlival trapéz alakúra vágni. Forró zsírban sütjük ki, és még melegen porcukorral megszórjuk. Ha kevesebb a zsír benne, ropogósabb a tésztája.   Tovább

Sajtos fánk

Sajtos fánk Hozzávalók: 20 dkg Pannónia sajt 3 dl világos sör 4 db tojás 1 dkg sütőpor 5 g pirospaprika 12 dkg liszt 3 dl olaj só Elkészítése: 15 dkg reszelt Pannónia sajtot 1 dl világos sörben felmelegítünk, simára keverjük és lehűtjük. Egy nagyobb keverőtálba teszünk 2 dl világos sört, a tojások sárgáját, kevés sót, […] Tovább

Sajtfánk

Sajtfánk HOZZÁVALÓK: 3 dl víz 5 dkg vaj vagy margarin késhegynyi só 20 dkg liszt csipet só reszelt szerecsendió 15 dkg reszelt sajt 2 tojás olaj ELKÉSZÍTÉSE: Három dl vizet öt dkg vajjal vagy margarinnal, meg késhegynyi sóval felforralunk, és állandóan kevergetve, lassan beleszórunk 20 dkg lisztet. Addig kevergetjük a tűzön, míg az edény falától […] Tovább

Puncs fánkocskák 1914

Puncs fánkocskák Hozzávalók: piskótatészta: 8 tojássárgája 14 dkg cukor 8 tojás habja 14 dkg liszt kevés citrom íz sűrű cukorszirup 2 szelet puhított csokoládé 14 dkg darált mandula rum narancsjég (zselé) Elkészítése: Piskótatésztát készítünk 8 tojássárgája, 14 dkg cukor, a 8 tojás habja és 14 dkg lisztből, kis citrom ízzel. Ujjnyi vastagra sütjük, fánk szúróval […] Tovább

Fánkok porhanyós tésztából 1914

Fánkok porhanyós tésztából Hozzávalók: 28 dkg liszt 25 dkg kemény vaj 10 dkg cukor 3 tojássárgája vanília, vagy citrom íz 1 tojás fehérje porcukor barack, vagy hecsedli befőtt (lekvár) Elkészítése: 28 dkg liszt, 25 dkg kemény vaj, 10 dkg cukor 3 tojássárgája, vanília, vagy citrom íz, gyúródeszkán össze lesz gyúrva, fél centiméter vastagra kinyújtva, fánkszurkálóval […] Tovább

Piskóta-fánkok tejszínhabbal

Piskóta-fánkok tejszínhabbal – békebeli konyha Hozzávalók: 14 dkg törött cukor 6 tojás 8 dkg finomliszt vaj cukor vaníliás tejszínhab Elkészítése: 140 gramm törött cukrot 6 tojássárgájával 15 percig keverjünk, fehérjét habbá verve közzé tesszük, 80 gramm finomlisztet hozzáadva, kavarjuk. Apró formácskákat vajjal kikenünk, cukorral meghintjük, a tésztával felényire (félig) megtöltjük, langyos kemencében megsütjük. Ha készek, belét […] Tovább

Perec alakú fánk

Perec alakú fánk Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 2,5 dkg élesztő 10 dkg cukor 2 dl tej 50 dkg liszt + a nyújtáshoz 3 tojás 8 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 1 tasak vaníliás cukor csipetnyi só a sütéshez bőven olaj a tálaláshoz porcukor lekvár almapüré. Előkészítés: Az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos […] Tovább

Pillefánk

Pillefánk Hozzávalók:  1 bögre = 2,5 dl 2 púpos bögre liszt 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 doboz natúr joghurt (vagy tejföl) (1 doboz = 140 g) 2-3 evőkanál cukor a sütéshez: bő olaj mellé: (fahéjas) porcukor lekvár Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, ekkor egy galuska sűrűségű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajban […] Tovább

Csurgatott fánk

Csurgatott fánk Hozzávalók: 5 dkg vaj 3 dl tej 1 citrom reszelt héja + leve 1 ek fahéjas vaníliás cukor 20 dkg liszt csipet só 6 db tojás hozzá: piros, narancssárga lekvár vanília-, csokoládékrém Elkészítése: A vajat és a tejet egy edényben megmelegítjük, majd az alaposan megmosott citrom héját belereszeljük, levét belefacsarjuk. Hozzákeverjük a fahéjas […] Tovább

2 szuper farsangi fánk recept

2 szuper farsangi fánk recept A csörögefánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra. Forgácsfánk – Csörögefánk Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg finomliszt 2 csapott evőkanál kristálycukor 5 tojássárgája 8 dkg vaj csipet só 0,5 dl rum 1 dl tejföl a sütéshez: olaj szórni: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!