Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós ananász sörbet

Diós ananász sörbet Hozzávalók: 1 db ananászkonzerv 1 ek. méz 2 db tojásfehérje 6 dkg porcukor 10 dkg darált dió 2 dl tejszín 2 dkg vaníliás cukor 2 db narancs a tálaláshoz Tokaji Furmint, félédes, minőségi fehérbor Elkészítése: Az ananászkonzervet és a mézet botmixer segítségével krémesítjük, a tojásfehérjéből és a porcukorból kemény habot verünk. A […] Tovább

Bazsalikomsorbet

Bazsalikomsorbet Hozzávalók4 személyre: 10 dkg cukor 5-6 dl víz 1 nagy csokor bazsalikom + néhány levél 
a tálaláshoz 1 darab citrom 1 darab lime Elkészítése: Főzzünk szirupot: keverjük el a cukrot a vízben, gyöngyözve forraljuk 5 percet, majd hűtsük le, facsarjunk bele ízlés szerint a citrom és a lime levéből, reszeljük hozzá a lime héját. […] Tovább

Eper smoothie

Eper smoothie Hozzávalók: víz 1 csomag epres zselépor 1,5 bögre joghurt 2 bögre eper Elkészítése: Forralj vizet, majd adj hozzá 1 csomag epres zseléport. Keverj hozzá 1,5l bögre joghurtot és 2 bögre apróra vágott friss epret. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen. canadian family – László Luca Gerda   Tovább

Vanília shake (amerikai)

Vanília shake (egy echte ámerikás magyartól) Hozzávalók: 2 bögre vanília fagylalt 1 bögre 2%-os tej ¼ bögre tejszín és tej 1:1 arányú keveréke 3 evőkanál cukor 1/8 teáskanál (néhány csepp) vanília kivonat, vagy őrölt vanília Elkészítése: 2 cups vanilla ice cream 1 cup whole milk – 2% zsírtartalmú “teljes” tej, mert van itt 1%-os meg […] Tovább

Mazsolás vaníliaparfé

Mazsolás vaníliaparfé Hozzávalók (4 személyre): 2 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál tej 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) csipetnyi só. Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd a tejjel összekevert rumba legalább 2 órára beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos […] Tovább

Sárgabarackos túróparfé

Sárgabarackos túróparfé Hozzávalók (8 személyre): 2 dl tejszín 25 dkg tehéntúró 25 dkg sárgabarack 2 dl kefir 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár ízlés szerint kevés porcukor (vagy mesterséges édesítő) csipetnyi só. Elkészítése: A tehéntúrót villával simára törjük, majd hozzákeverjük a kefirt, a lekvárt és a sót, csak ezután édesítjük meg kissé. Pikánsnak szabad lennie, nehogy túl édes […] Tovább

Tojáslikőr-parfé

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: tojáslikőr: 8 db tojás 30 dkg cukor egy csomag vanília 3 dl tejszín 1 dl tartós tej 2 dl natúr vodka Elkészítése: 8 db tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral és egy csomag vaníliával. Hozzáteszünk 3 dl tejszínt, és 1 dl felforralt, majd lehűtött tartós tejet. Ehhez annyi alkoholt teszünk, amennyit szeretünk, de feltehetően […] Tovább

Tojáslikőr-parfé 1

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: 4 kanál cukor 1/2 liter tejszín tejszínhab tojáslikőr ostyarúd babapiskóta apró cukorkák Elkészítése: A maradék 8 tojásfehérjének a felét felverjük kemény habbá, mikor már félig kész, tegyünk hozzá 4 kanál cukrot. Felverünk fél liter tejszínt keményre. Összekeverjük a tejszínhabot, a fehérjét és a likőrt. Kiválasztunk egy edényt, ez lehet, pl. egy őzgerincforma, kivizezzük, […] Tovább

Szeder és fehér csokoládé parfé

Szeder és fehér csokoládé parfé Legalább egy nappal előbb neki kell kezdeni! Hozzávalók: Parfé: 1/2 kg szeder (lehet fagyasztott is) 50 gr cukor 1 evőkanál Créme de Cassis, vagy valamilyen gyümölcs likőr 1/2 kávéskanál friss citromlé 15 dkg cukor fél dl víz 6 tojás sárgája 70 gr fehér csokoládé (ha lehet, Lindt) 2 kávéskanál vanília […] Tovább

Szederparfé

Szederparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 25 dkg fekete szeder fél citrom leve és reszelt héja 15 dkg porcukor 0,5 dl Sherry brandy csipetnyi só Elkészítése: A szedret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!