Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Borzas eper

Borzas eper Hozzávalók: 60 dkg friss eper 20 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 20 dkg fehér csokoládé ½ dl tejszín A díszítéshez: kókuszreszelék pirított, majd durvára őrölt mandula színes torta-cukordara Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk és papírtörlőre fektetve megszárítjuk. Az étcsokoládét a vajjal, a fehér csokit pedig a tejszínnel együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk. Így […] Tovább

Citromos varázs

Citromos varázs Hozzávalók: 1 l tejföl porcukor citrom héja és leve 1 l tejszín 2 csomag babapiskóta eperszeletek Elkészítése: Tejfölbe kell porcukrot tenni, citrom héját és levét, ezt felvert tejszínnel összekeverni. Én jó nagy tálba (4 l-es) rétegezem ezt a krémet két csomag babapiskótával (összetördelve), majd a tetejét körkörösen eperszeletekkel rakom ki. Kicsit áll a […] Tovább

Csokoládés eper szigetek

Csokoládés eper szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál eper lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Keverjük bele az eper lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk tálra […] Tovább

Tejfölös eper

Tejfölös eper Édesapám csinálta a többi finomság mellett, tőle lestem el és javítottam a saját ízlésemre. Mondtam, hogy nagyon édesszájú vagyok? Nahát az ízesítést így fogadjátok! Hozzávalók: 75 dkg eper 0,5 dl eperszörp 4,5 dl 20 %-s tejföl 15 szem édesítőszer Elkészítése: Az 1 kg epret mikor megveszem a piacon nem csak az árát nézem […] Tovább

Eper csokis túróval

Eper csokis túróval Hozzávalók: ½ kg eper egy tégely lágy túró egy doboz tejföl egy tábla csokoládé pár darab ostya Elkészítése: Édesszájúak kedvenc csemegéje lesz ez a csokis-epres őrület. Az epret megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük. A túrót a tejföllel összekeverjük, és a felolvasztott csokoládéval sima krémmé keverjük. A pohárba egy eperréteget helyezünk, amelyet az összekevert krémmel […] Tovább

Epres desszert

Epres desszert HOZZÁVALÓK: 60 dkg eper 2 pohár (4 dl) tejföl 1 citrom 2-3 evőkanál méz ELKÉSZÍTÉSE: Megmosunk, lecsumázunk, majd jégbe hűtünk 60 dkg szép epret. Simára keverünk két pohár (4 dl) tejfölt egy citrom levével, reszelt héjával és 2-3 evőkanál mézzel, majd ezt is jégbe hűtjük. Külön tálban adjuk az asztalra az epret, külön […] Tovább

Epres mini pavlova

Epres mini pavlova Hozzávalók: 5 tojásfehérje 30 dkg cukor 5 dkg keményítő (bármilyen) 4-5 csepp vaníliaesszencia 0,5 l tejszín – habbá verve fél dl Maraschino likőr 5 dkg cukor eper Elkészítése: A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliaesszenciát, majd nyomózsákból papírral fedett tepsire kerek lapokat nyomunk. Körülbelül 4-5 cm átmérőjűek legyenek, […] Tovább

Gyümölcsös omlett

Gyümölcsös omlett HOZZÁVALÓK: 4 dl tej 6 dkg finomliszt 6 dkg vaj fél citrom héja 4 tojás 8 csapott evőkanál porcukor 5 dkg vaj 25 dkg eper vagy málna, illetve 30 dkg meggy kevés cukor rum ELKÉSZÍTÉSE: Simára keverünk 4 dl tejet 6 dkg finomliszttel, beledobunk 6 dkg vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A […] Tovább

Epres madártej

Epres madártej HOZZÁVALÓK: 9+1 dl tej 10+3 dkg cukor 9 tojás 1 púpos evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg eper ELKÉSZÍTÉSE: Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces […] Tovább

Millefeuille

Millefeuille Hozzávalók: vajas tészta (készen is kapható, de receptje alább) A krémhez: 5 tojás 8 dkg liszt 0,5 l tej 16 dkg kristálycukor 1 rúd vanília 1 csipet só néhány szem eper Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a liszttel és a cukor felével habosra keverjük. A tejet a vaníliarúddal együtt felforraljuk, a felét a tojássárgájához […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!