Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Májrizs leves 1

Májrizs leves Hozzávalók: 25 dkg borjúcsont, 20 dkg leveszöldség, 25 dkg sertés- vagy borjúmáj, 3 dkg liszt, 3 dkg zsír vagy vaj, zöldpetrezselyem, egy kis törött bors, 6 dkg vöröshagyma, 3 dkg vaj egy kávéskanál paprika. Elkészítése: A borjúcsontot a leveszöldséggel és egy kis fűszerrel 12- 14 dl vízben kifőzzük alaplevesnek. A májat apró szeletekre […] Tovább

Májgaluska leves 2

Májgaluska leves Hozzávalók: diónyi vaj 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma 1 csomó leveszöldség 1 késhegynyi pirospaprika 2 liter víz 2 csirkeaprólék pár szem bors körömnyi babérlevél 1 csapott mokkáskanálnyi köménymag 2 szem szegfűszeg kiskanálnyi Piros Arany krém mokkáskanálnyi paradicsompüré ízlés szerint só májgaluska 1 evőkanálnyi olaj 1 kiskanálnyi apróra vágott vöröshagyma tej vagy tejes víz 1 […] Tovább

Májgaluska leves 1

Májgaluska leves Csontleves Hozzávalók: csont 2 liter víz só 1 db sárgarépa 1 db petrezselyem ½ zeller ½ karalábé 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma bors Elkészítése: Csontot 2 liter sós vízbe feltesszük főni, adunk hozzá 1 db sárgarépát. 1 db petrezselymet, ½ zellert, ½ karalábét, 1 db vöröshagymát héjával, 2 gerezd fokhagymát. Borssal fűszerezzük. […] Tovább

Csontleves, hétvégére

Csontleves, hétvégére Hozzávalók: 4 főre kb 1/2-3/4 kg marhacsont (pl. karajból), két közepes vöröshagyma, három-négy gerezd fokhagyma, öt-tíz szem őröletlen feketebos, egy-két kisebb babérlevél, levesbe való zöldségek (két-három közepes sárgarépa, egy kisebb zeller, három-négy közepes burgonya, egy-két fehérrépa, kis fejes kelkáposzta fele, negyede), só. Elkészítése: A csontról a nem kívánatos részeket eltávolítjuk, alaposan megmossuk. Megtisztítjuk […] Tovább

Csontleves 1

Csontleves Hozzávalók: csont 2 liter víz só 1 db sárgarépa 1 db petrezselyem ½ zeller ½ karalábé 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma bors Elkészítése: Csontot 2 liter sós vízbe feltesszük főni, adunk hozzá 1 db sárgarépát. 1 db petrezselymet, ½ zellert, ½ karalábét, 1 db vöröshagymát héjával, 2 gerezd fokhagymát. Borssal fűszerezzük. A megfőtt […] Tovább

Csontleves daragaluskával

Csontleves daragaluskával Hozzávalók: ½ kg csont só 1 petrezselyem 2 sárgarépa 1 héjas vöröshagyma zeller karalábé kevés bors Elkészítése: ½ kg csontot sós vízben felteszünk főni majd hozzáadunk a 1 petrezselymet, 2 sárgarépát, 1 héjas vöröshagymát, zellert, karalábét és kevés borsot. Ha elkészült leszűrjük a levét és daragaluskával főzzük be. Daragaluska: Hozzávalók: 2 tojás 10 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!