Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb Hozzávalók 4 személyre: 4 darab csirkecomb 5 dl olaszrizling 3 szál rozmaring 3 dl húsleves 1 dl tejszín 0,5 dl olívaolaj citrom, só, bors köretnek sárgarépa, brokkoli, karfiol Elkészítése: A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítjuk mindkét felét. Ha […] Tovább

Csirkemájpástétom

Csirkemájpástétom Hozzávalók: 4 személyre: ½ kg csirkemáj ½ fej vöröshagyma 1 paprika 1 paradicsom só frissen őrölt bors majoranna olívaolaj Elkészítése: Szeleteld fel a hagymát, egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és párold meg a hagymát. Ha a hagyma megpuhult, akkor tedd rá fa eldarabolt csirkemájat és a karikákra vágott paprikát. Borsozd, majd ízesítsd majorannával. Öntsd fel […] Tovább

Zöldborsóleves 2

Zöldborsóleves Hozzávalók: kb. 1 kg-s csirke, 1,5 kg friss zöldborsó, 2 dl tejszín, tojássárgája új fehérrépa, sárgarépa, karalábé petrezselyem Elkészítése: A csirkét szétdarabolva, kevés fűszerrel, friss fehér és sárgarépával, petrezselyemmel megfőzünk. A borsót vagy belefőzzük, amikor már majdnem kész, vagy külön vajon megpároljuk és beleöntjük a levesbe. Mindkét esettben forrásban legyen a leves, amikor belekerül […] Tovább

Kati zöldborsólevese

Kati zöldborsólevese Hozzávalók: só csirkeaprólék 2 evőkanál olaj egy csomó sárgarépa 60 dkg zöldborsó egy nagy maréknyi zöldborsóhéj egy nagy csokor petrezselyem apró galuskák Elkészítése: Annyi sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzünk egy csirkeaprólékot. Egy másik edényben két evőkanál olajon néhány percig sütünk egy csomó megtisztított karikára vágott sárgarépát, majd beleforgatunk 60 dkg megtisztított […] Tovább

Újházy-tyúkleves 3

Újházy-tyúkleves Hozzávalók: 1,5 kg tyúk 15 dkg sárgarépa 12 dkg petrezselyemgyökér 8 dkg zellergumó 5 dkg vöröshagyma 10 dkg kelkáposzta 5 dkg gomba 10 dkg kelvirág 2 gerezd fokhagyma 1 cs. petrezselyemzöld egész bors só 12 dkg csigatészta Elkészítése: A szárnyasoknál leírt módon a tyúkot előkészítjük, megtisztítjuk a zöldségeket, a hagyma héját rajta hagyjuk, csak […] Tovább

Újházi-tyúkhúsleves 2

Újházy-tyúkleves Hozzávalók: egy tyúk vagy sütnivaló csirke egy kis só 20 dkg vegyes leveszöldség egy kis fej hagyma néhány szem egész bors gyömbér finom tojásos metélt, személyenként két dkg kísérőmártás: jól ízesített paradicsommártás Elkészítése: Egy tyúkot vagy sütnivaló csirkét négy részre feldarabolunk és miután megmostuk, feltesszük egy és fél liter vízzel és egy kis sóval. […] Tovább

Újházi-tyúkhúsleves 1

Újházi-tyúkhúsleves A híres és közkedvelt leves Újházy Ede, színészről kapta nevét. Az ő kedvenc levesét a Wampetics főszakácsa készítette el először a művész részére. Krúdy Gyula többször megemlékezett műveiben erről az ételről. Népszerűsége átívelt az elmúlt évtizedeken. Hozzávalók:  4 személy részére 2 kg tyúkhús 20 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zeller 10 dkg […] Tovább

Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

Tyúkhúsleves zsemlegombóccal Hozzávalók: tyúk megtisztított zöldség hagyma csirkeaprólék zsemle tej tojások só bors petrezselyem szerecsendió zsemlemorzsa Elkészítése: A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, és a megtisztított zöldséggel, a megmosott, de nem hámozott hagymával (a hagymahéjtól tiszta lesz a leves!) és a csirkeaprólékkal együtt hideg vízben feltesszük főni, és lassú tűzön egészen lassan forraljuk. A zsemlét apró kockákra […] Tovább

Tyúkleves májgombóccal

Tyúkleves májgombóccal Hozzávalók: 20 dkg marha ritkacsont 20 dkg borjúcsont egy tyúk, az összes aprólékjával só néhány szem fekete bors késhegynyi paprika különféle egyenlő ujjnyi vastag darabokra vágott leveszöldség fél fej kelkáposzta 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kis fej paradicsom (télen 1 evőkanálnyi befőtt paradicsom) 3 darab champignon gomba finom metélt vágott metélőhagymával […] Tovább

Görög rizses tyúkleves

Görög rizses tyúkleves Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evőkanál keményítő, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve. Elkészítése: A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig főzzük. Egy keverőtálban a keményítőt, a tejet, a sót és a tojássárgákat alaposan elkeverjük. Habverővel állandóan keverve […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!