Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Májusi desszert

Májusi desszert HOZZÁVALÓK: 50 dkg száras, korai cseresznye 2 db egész tojás 20 dkg finomliszt 2-2,5 dl tej evőkanálnyi meggylekvár evőkanálnyi kristálycukor mokkáskanálnyi törött fahéj csipet só 4 szem összetört szegfűszeg ELKÉSZÍTÉSE: A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a fűszereket, a cukrot és a lekvárt. Az egészet jól kikeverjük, majd 10 percig pihentetjük. […] Tovább

Cseresznye puding

Cseresznye puding Hozzávalók: 3 db zsemle 6 db tojás 18 dkg porcukor ½ rúd vanília ½ citromhéj 3 dkg vaj 5 dkg mandula 25 dkg cseresznye ELKÉSZÍTÉSE: Három zsemlét tejben áztatunk, ez alatt 6 tojássárgáját, 18 dkg porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverünk. Teszünk bele 3 dkg vajat, 5 dkg tisztított, darált mandulát, a kinyomott zsemléket, […] Tovább

Cseresznyés jégdesszert Ch

Cseresznyés jégdesszert Ch Ha végre itt a nyár ezzel a hűsítő, kalciumban dús, gyors fagyival, sok frissességgel ajándékozhatjuk meg a családtagokat, cukorbetegek bizonyára beszámítják a napi szénhidrát fogyasztásba. Hozzávalók: 35 dkg cseresznye 5 dl aludttej vagy joghurt 6 ek zabpehely 4 gombóc vanília fagylalt Elkészítése: A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki. Turmixgépben pépesítsük, majd […] Tovább

Cseresznye- és meggybefőtt

Cseresznye- és meggybefőtt Hozzávalók: Cseresznye vagy meggy Elkészítése: Megtisztogatunk, igen óvatosan szedjük ki a magvát, de természetesen, mert nem hámozzuk, tehát forrázni sem kell, hanem a magvak kiszedése után a fent leírt módon az üvegeket megtöltjük és új légmentesen záró parafa-dugóval bedugaszoljuk, hólyaggal erősen lekötjük és feltesszük főni, mint a közönséges (dunst) befőtteket. ¼ óráig […] Tovább

Bonbonmeggyízű dzsem cseresznyéből, meggyből

Bonbonmeggyízű dzsem cseresznyéből, meggyből Hozzávalók: 40 dkg kimagozott cseresznye 60 dkg kimagozott meggy 1 zacskó Dzsemfix 2:1 50 dkg nádcukor 1 tábla étcsoki felaprítva 1 kupica konyak Elkészítése: A megmosott, kimagozott gyümölcsöt egy fazékba tettem, botmixerrel pürésítettem (ízlés dolga, ki mennyire szereti darabosan). Hozzáadtam a cukrot és a Dzsemfixet, jól elkevertem. Nagy lángon felforraltam, 4-5 […] Tovább

Cseresznye- vagy meggybefőtt

Cseresznye- vagy meggybefőtt Hozzávalók: savanykás meggy vagy cseresznye narancshéj fahéj szegfűszeg 1 kg gyümölcshöz 1/4 liter rum 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukor Elkészítése: Savanykás meggyet vagy cseresznyét veszünk, szárát félig lenyírjuk, befőttes üvegekbe rakjuk, narancshéjat, fahéjat és szegfűszeget adunk hozzá kis mennyiségben, 1 kg gyümölcshöz 1/4 liter rumot és 1 kg cukrot veszünk, az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!