Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szlovén krumplis gombaleves

Szlovén krumplis gombaleves (Corba od pecurki sa krompirom) Hozzávalók: 1/2 kg gomba (a legjobb erdeiből) 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek vágott zöldpetrezselyem 3 ek. olivaolaj 35 dkg burgonya 3 paradicsom 2 l húsleves 1 ek. liszt 2,5 dl tejföl só bors Elkészítés: A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban […] Tovább

Paraszt krumplileves matyó

Paraszt krumplileves Hozzávalók: közepes fej vöröshagyma diónyi zsír kevés liszt pirospaprika krumpli sárgarépa gyökér levél kelkáposzta darabka karalábé zellerlevél petrezselyemzöld egy szem paradicsom egy szem zöldpaprika Elkészítése: Közepes fej vöröshagymát apróra metélünk. Diónyi zsíron kevés liszttel rózsaszínrántást készítünk. Késhegynyi piros paprikát teszünk hozzá, felhígítjuk, hogy ne legyen csomós. Apróra vagdalt krumplit adunk bele. Hosszúkásra vágott […] Tovább

Kovászos krumplileves rozscipóban tálalva

Kovászos krumplileves rozscipóban tálalva Ha szépen kikanalaztad a tartalmas levest a cipóból, magát a “tányért” is nyugodtan megrágcsálhatod. A ropogós rozscipó lé nélkül is fincsi, ám kovászos krumplilevessel az igazi. Hozzávalók 1 kg burgonya 15 dkg vegyes leveszöldség 10 dkg kolozsvári szalonna 5 dkg füstölt kolbász 2 pohár sonka főzőlé (vagy 1 füstölt ízű kocka) […] Tovább

Jánkmajtisi savanyú krumplileves

Jánkmajtisi savanyú krumplileves Hozzávalók: 30 dkg füstölt oldalas, 40 dkg burgonya, babérlevél, 2-3 ek. olaj, 4 dkg liszt, fél csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, ecet, pirospaprika, só. Elkészítése: Az oldalast feldaraboljuk, és megfelelő mennyiségű vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát. Az […] Tovább

Nyírségi gombócleves 2

Nyírségi gombócleves Hozzávalók: (10 személyre): 1 kg borjú, vagy sertés apróhús 45 dkg zöldség 15 dkg karalábé  10 dkg zeller 20 dkg zöldborsó (konzerv) 30 dkg tisztított karfiol 20 dkg gomba 3 dkg só ½ dkg bors 1 dkg Delikát 15 dkg vaj 5 dl tejszín 5 db tojás 1 csomag petrezselyemzöld 10 dkg citrom […] Tovább

Nyírségi gombócleves 1

Nyírségi gombócleves Hozzávalók:4 személyre: 40 dkg borjúcomb vagy lapocka (esetleg sovány sertéshús), 8 dkg vaj, 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller 1 darabka karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve petrezselyem […] Tovább

Burgonyaleves

Burgonyaleves Hozzávalók: olaj 5 dkg liszt egy kis apróra vágott vöröshagyma késhegynyi paprika 1 kg burgonya víz petrezselyemzöld só tejföl Elkészítése: Kevés olajon és 5 dkg lisztből világos rántást készítünk, hozzáadunk egy kis apróra vágott vöröshagymát, késhegynyi paprikát és az előzőleg megtisztított és kockára vágott 1 kg burgonyát. Miután jól összekevertük felengedjük vízzel, teszünk bele […] Tovább

Burgonyaleves 1914

Burgonyaleves Hozzávalók: 4-5 közepes nagyságú burgonya 1 kis vöröshagyma petrezselyem fél evőkanál zsír késhegynyi rózsapaprika csontleves só 1 evőkanál tejföl apró csipetke 1 tojás liszt, annyi, hogy kemény tésztát kapjunk Elkészítése: Megtisztítunk négy-öt közepes nagyságú burgonyát, egy kis vöröshagymát és petrezselymet finomra összevágunk. Fél kanál zsírban a hagymát kissé pároljuk, aztán beleteszünk egy késhegynyi rózsapaprikát […] Tovább

Virslis, metélőhagymás burgonyaleves Ch

Virslis, metélőhagymás burgonyaleves Hozzávalók: 60 dkg burgonya 2 db sárgarépa 1 db lilahagyma 10 dkg vaj ízlés szerint só ízlés szerint bors ízlés szerint majoránna ½ kg virsli 1 csokor metélőhagyma 3-4 ágacska friss kakukkfű 2 dl tejföl 1 ek. liszt 2-3 ek. dijoni mustár 1 csokor petrezselyemzöld ½ kg barna kenyér tálaláshoz Tolnai Chadonnay, […] Tovább

Sonkás burgonyaleves Ch

Sonkás burgonyaleves Hozzávalók: 10 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 15 dkg szendvicssonka 1 csokor petrezselyemzöld 3 gerezd fokhagyma 60 dkg burgonya 1 csipet étkezési só 1 csipet őrölt bors 1-2 db babérlevél 2 dl főzőtejszín 1 ek búzafinomliszt 2 dl tejföl 1 db citrom a tálaláshoz Tolnai Chardonnay, száraz fehérbor Elkészítése: A vajat felforrósítjuk, a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!