Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Ch

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Hozzávalók: 65 dkg darált sertéshús          1,95 g Ch 5 dkg (kis fej) hagyma             4,15 g Ch 30 dkg szalonna 50 dkg paradicsomlé                42,5 g Ch 40 dkg burgonya                      73,6 g Ch só bors Vegeta kész:                    14,7 dkg                122,2 g Ch   8,3 g Ch/100 g Elkészítése: A hagymát és […] Tovább

Tarkedli 7.

Tarkedli Káposztás, burgonyás tarkedli Hozzávalók: 200 g héjában főtt burgonya 200 g fejes káposzta 30 g vaj 200 g darás liszt 50 g por-cukor 4 dl tej 1 tojás só 20 g élesztő a megszóráshoz porcukor fahéj 100 g zsír Elkészítése: Egy kevés langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a héjában […] Tovább

Tarkedli 6

Tarkedli Édes, burgonyás tarkedli Hozzávalók: 200 g főtt reszelt burgonya 100 g zsír 30 g vaj 200 g darás liszt 30 g porcukor 3 dl tej 2 tojás só 10 g élesztő lekvár porcukor a megszóráshoz Elkészítése: A reszelt burgonyát összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a 2 tojássárgájával meg a sóval. Egy kevés tejben […] Tovább

Magvas krumplifánk

Magvas krumplifánk Hozzávalók 40-50 darabhoz: 2,5 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor 1 dl tej 30 dkg liszt 5 dkg tisztított tökmag 5 dkg tisztított napraforgómag 25 dkg héjában főtt és áttört burgonya csipetnyi só csipetnyi bors a sütéshez bőven olaj Krém: 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 doboz füstöltsajt-krém […] Tovább

Krumplis-köménymagos kenyér

Krumplis-köménymagos kenyér Hozzávalók: öt kg megszitált búzaliszt kovász hat-hét dkg élesztő egy kg főtt, áttört krumpli tíz dkg só egy-két dl langyos víz jó adag köménymag Elkészítése: A kenyérsütést megelőző este kezdjük el. Öt kg megszitált búzalisztet beleteszünk a dagasztóteknőbe. Egyik sarkában megtesszük a kovászt hat-hét dkg élesztővel. Belekeverünk egy kg főtt, áttört krumplit, és […] Tovább

Szőrész féle kenyér

Szőrész féle kenyér Hozzávalók: 2-3 közepes krumpli sósvízben főzve, áttörve (ettől nem szárad ki másnapra, ha nincs, kihagyhatod) fél kg liszt (sima fehér, vagy lehet teljes kiőrlésű, ha szereted) a fél kg liszthez fél kockaélesztő vagy egy tasak szárított 1 kávéskanál só langyos víz türelem és elszántság. Elkészítése: Az élesztőt kevés, kb. fél deci langyos […] Tovább

Mandulás krumpligolyók

Mandulás krumpligolyók Hozzávalók: 1 kg porcukor, 15 dkg főtt burgonya, 25 dkg darált dió, 1 mandula aroma, kakaópor Elkészítés: Összegyúrjuk, golyókat formálunk. Kakaóba hempergetjük, tetejére diót rakunk. Tovább

Krumpli saláta bécsi módra

Krumpli saláta bécsi módra Hozzávalók: krumpli (lisztes, szétfövő!, (sárga héjú) Öntet 3-4 dl húsleves (jó kockából is) 1-2 fej apróra vágott hagyma 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 3-4 ek. olaj kevés borecet só, bors, esetleg petrezselyem, majoránna, Elkészítése: Krumplit főzöl héjában. A lényeg, hogy lisztes, szétfövő!! legyen (sárga héj). Még melegen felszeleteled, így – melegen – […] Tovább

Spenótos rakott burgonya

Spenótos rakott burgonya Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya 75 dkg spenótlevél (vagy mirelit paraj) 3 tojás 2 gerezd fokhagyma 3 dl tejföl 1 dl tejszín 15 dkg reszelt sajt 2 evőkanál vaj só, szerecsendió elkészítése: A burgonyákat héjukban főzzük puhára, majd hámozzuk meg és vágjuk karikára. Közben főzzük keményre a tojásokat. A megtisztított spenótleveleket […] Tovább

Kassai újburgonyaleves

Kassai újburgonyaleves Hozzávalók: 1,5 kg újburgonya 1 fej vöröshagyma 15 dkg vegyes leveszöldség 1 evőkanál étolaj 1 db zöldpaprika 20 dkg füstölt lapocka 1 dl tejföl 5 dkg liszt fél csokor petrezselyemzöld só őrölt bors babérlevél fűszerpaprika Elkészítése: A füstölt lapockát babérlevéllel, vegyes zöldséggel megfőzzük. A húst kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!