Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bárányérmék pirított gombával

Bárányérmék pirított gombával Hozzávalók: 60 dkg báránycomb, 25 dkg gomba,. 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. olaj, őrölt bors, só. Elkészítése: A húsból 4-5 dkg-os szeleteket vágunk, és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval es borssal, majd leves forró olajban hirtelen megsütjük. A sütésből megmaradt kevés olajban az apróra vagdalt hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a […] Tovább

Görög húsvéti leves

Görög húsvéti leves (Mayiritsa) Hozzávalók: egy fiatal bárány mája, tüdeje, szíve és belei, fél csésze vaj, 4-5 nagy fej hagyma finomra vágva, fél csokor friss kapor összevágva, 6 ek rizs, tojásos citrommártás, só, bors, citromlé. Elkészítése: Mossuk meg a májat, a tüdőt, a szívet és a beleket. Ez utóbbit egy ceruza segítségével fordítsuk ki és […] Tovább

Zöldbableves bárányhússal

Zöldbableves bárányhússal A bárányhúsos levest zöldbabbal és burgonyával teheted még tartalmasabbá. Az étel a citromtól és a tejföltől lesz pikáns. Hozzávalók: 40 dkg bárányhús (pl. lapocka) 15 dkg zöldbab 1,5 dl húsleves (kockából) 2 fej vöröshagyma 20 dkg burgonya 2 gerezd fokhagyma 3 dl tejföl fűszerpaprika babérlevél köménymag petrezselyem só friss bors olaj Elkészítése: A […] Tovább

Vörösboros pandúrleves

Vörösboros pandúrleves Hozzávalók 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 30 dkg bárányhús, só, bors, pirospaprika, 2 dl vörös bor, 1 gerezd fokhagyma Elkészítése A vöröshagymát finomra vágjuk, zsíron megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és megforgatjuk rajta a kockára vágott húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassan megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, […] Tovább

Szilágysági bárányfejleves

Szilágysági bárányfejleves Hozzávalók: bárányfej, – nyak, – tüdő és – máj só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldje Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!