Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Barackos gyümölcskocsonya

Barackos gyümölcskocsonya Hozzávalók: 1 db őszibarack konzerv csipet fahéj csipet szegfűszeg 1 db citrom reszelt héja 1 ek cukor 5 dkg zselatin 2 dl víz 1 csokor citromfű 1 dl tejszínhab Tokaji Szamorodni, száraz, édes borkülönlegesség Elkészítése: Az őszibarack konzerv levét felforraljuk, hozzáadjuk a víz felét, majd fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön […] Tovább

Churros

Churros (spanyol meleg édesség, ejtsd: kurosz) HOZZÁVALÓK: 2,5 dl víz 1 csapott mokkáskanál só 1 evőkanál cukor 30 dkg rétesliszt 1 tojás 1 evőkanál olaj bő olaj porcukor hígított, forró barackíz ELKÉSZÍTÉSE: 2,5 dl vizet egy csapott mokkáskanál sóval meg egy evőkanál cukorral felforralunk, a tűzről levesszük, és azon melegen eldolgozzuk 30 dkg 5,60-as (rétes) […] Tovább

Diós barackos desszert

Diós barackos desszert Hozzávalók: 12,5      dkg szárított sárgabarack 3      evőkanál barackpálinka 20      dkg nyers marcipánmassza 10      dkg szitált porcukor 10      dkg csokoládébevonó 10      dkg felezett dióbél pergamenpapír mignonpapír jól      lezárt fém doboz Elkészítése: 12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni […] Tovább

Édesburgonya barackkal

Édesburgonya barackkal Hozzávalók: egy kg édesburgonya két evőkanál vaj három nagy őszibarack (konzervből is lehet, akkor 6 fél) gyömbér (frissen reszelt a legjobb), só, maple szirup, citromreszelék Elkészítése: 20-25 percet forraljuk a burgonyát, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben az őszibarackot hámozzuk, vékonyra szeleteljük, a vajat kis láboskában megmelegítjük, beleszórjuk a reszelt gyömbért, és egy picit egyben […] Tovább

Grillezett kalács nektarinnal

Grillezett kalács nektarinnal Nemcsak húsokat süthetünk parázson, és nemcsak a zöldségek kapnak különleges ízeket a szabadtéri sütéstől. Édességek, desszertek is készülhetnek a „rácson”, vagy akár nyársra húzva is. Hozzávalók:  1 kalács, 4 dkg margarin, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál cukor, 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva), 2 érett nektarin. Elkészítése: A margarint a […] Tovább

Juharszirupos őszibarack

Juharszirupos őszibarack (0.00 mg koleszterin) Hozzávalók: 3 nektarin 6 érett, de kemény őszibarack 4 evőkanál juharszirup néhány szem dióbél ELkészítés 3 nektarint és 6 érett, de kemény őszibarackot kimagozunk, a gyümölcsöt felszeleteljük, és összekeverjük. 4 desszertes tálkába elosztjuk, és mindegyiket meglocsoljuk 4 evőkanál juharsziruppal. Nagyobb élelmiszer áruházakban a fagylalt- vagy palacsintaöntetek között találjuk, megfizethető áron. […] Tovább

Kecskeméti ropogós barack, olajsütőben

Kecskeméti ropogós barack Hozzávalók: 1 tojás 0.5 dl barackpálinka 2 ek. méz csipet só szójaliszt 50 dkg félérett sárgabarack olaj 1 ek. barackpálinka sárgabarackdzsem Elkészítése: 1 tojást habosra verve 0.5 dl barackpálinkával, 2 ek. mézzel, csipet sóval, annyi szójaliszttel keverjük el, hogy sűrű, de folyékony maradjon. 10 percig állni hagyjuk. Megmosva 50 dkg félérett sárgabarackot, […] Tovább

Lángoló őszibarack

Lángoló őszibarack HOZZÁVALÓK: 4 magvaváló őszibarack 5 dkg vaj 5 dkg cukor ½ citrom leve ½ dl rum ELKÉSZÍTÉSE: Négy személyre meghámozunk, félbevágunk és kimagvalunk négy szép, magvaváló őszibarackot. Felolvasztunk öt dkg vajat, hozzáadunk öt dkg cukrot, egy fél citrom levét, és ha a cukor elolvadt, egymás mellé belerakjuk a fél barackokat. Lassú tűzön, a […] Tovább

Máglyarakás

Máglyarakás Hozzávalók: kb. 6 alma 1 mk. őrölt fahéj 15 dkg margarin 8 zsemle 1 l tej 4 tojás 30 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor baracklekvár Elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a […] Tovább

Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel

Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel Hozzávalók: a pudinghoz 10 dkg vaj 10 dkg cukor 1 dkg vaníliás cukor 3 db tojás só 1 kk. mandula aroma 15 dkg liszt 5 dkg darált mandula 5 dkg keményítő 1 dkg sütőpor 1 dl tejföl a kikenéshez 2 dkg vaj 5 dkg zsemlemorzsa az öntethez 3 ek. baracklekvár 3 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!