Tarkedli 8.

Tarkedli

Hozzávalók:

Elkészítése:

A langyos tej egy részébe az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük egy kanál porcukorral. Ha az élesztő megkelt, hozzákeverjük a külön tálba szitált liszthez és a tojás-sárgákhoz, amit sóval ízesítünk. Hozzáadjuk apránként a maradék tejet, valamint az olajnak a felét. Az egészet alaposan kikeverjük (egészen gyenge tésztát kapunk). Meleg helyen 25 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, amit óvatosan elkeverünk a megkelt tésztával. Rövid ideig még kelni hagyjuk. A tükörtojássütőbe teszünk egy kevés olajat, felforrósítjuk, és olajon evőkanállal merünk bele a tésztából. A kis fánkocskákat lassan süssük, és egyszer fordítsuk meg, hogy jól átsüljenek.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, adjunk mellé eperöntetet és kevés tökmagos karamellt. Kínálhatjuk még szilvalekvárral is.

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »