Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tarkedli 6

Tarkedli

Édes, burgonyás tarkedli

Hozzávalók:

  • 200 g főtt reszelt burgonya
  • 100 g zsír
  • 30 g vaj
  • 200 g darás liszt
  • 30 g porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 g élesztő
  • lekvár
  • porcukor a megszóráshoz

Elkészítése:

A reszelt burgonyát összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a 2 tojássárgájával meg a sóval. Egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszttel együtt belevegyítjük a burgonyamasszába, majd a maradék tejjel a tésztát jól kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját, és megkelesztjük. A kizsírozott, felforrósított tarkedli-sütőben megsütjük a tarkedlit, kettőt-kettőt tetszés szerinti lekvárral összeragasztunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!