Tarkedli
Édes, burgonyás tarkedli
Hozzávalók:
- 200 g főtt reszelt burgonya
- 100 g zsír
- 30 g vaj
- 200 g darás liszt
- 30 g porcukor
- 3 dl tej
- 2 tojás
- só
- 10 g élesztő
- lekvár
- porcukor a megszóráshoz
Elkészítése:
A reszelt burgonyát összekeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, a 2 tojássárgájával meg a sóval. Egy kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszttel együtt belevegyítjük a burgonyamasszába, majd a maradék tejjel a tésztát jól kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját, és megkelesztjük. A kizsírozott, felforrósított tarkedli-sütőben megsütjük a tarkedlit, kettőt-kettőt tetszés szerinti lekvárral összeragasztunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: