Cukormentes
Rumos-kókuszos csokoládétrüffel
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 15 dkg natúr kesudió
- 15 szem magozott datolya
- 2 púpozott evőkanál kókuszzsír
- 30 dkg étcsokoládé (75% kakaótartalmú)
- 2 evőkanál rum
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kesudiót egy éjszakára, de legalább 6 órára annyi vízbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi. A datolyát forró vízzel leöntjük, letakarjuk, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. Mindkét alapanyagot leszűrjük, majd kb. 2,5 deci friss vízzel turmixgépbe töltjük, és simára turmixoljuk. A keveréket egy kis lábosban felmelegítjük, a kókuszzsírt beletesszük, és addig kevergetjük, amíg felolvad. Ezt követően a tűzről lehúzzuk, a csokoládét belekeverjük, és hagyjuk teljesen elolvadni. Jól összekeverjük, majd a rumot beleöntjük. Kihűtjük, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Azután kis golyókat formázunk belőle, a kókuszreszelékben meghempergetjük, és egyenként minyonpapírba tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk. NLC/Életmód
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: