Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Datolya puding 1914

Datolya puding

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 8 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • tej
  • 2 zsemlye
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 10 dkg összevágott datolya
  • 1 pohárka maraschino likőr
  • 8 tojás kemény habja
  • vaj
  • vanília sodó

Elkészítése:

12,5 dkg vajat habosra keverünk, azután hozzá teszünk 12,5 dkg cukrot, 8 tojássárgáját, 10 dkg reszelt csokoládét és ezzel is még keverjük. Két tejben áztatott zsemlyét átpasszírozunk, és hozzá tesszük, úgyszintén 12,5 dkg darált mandulát és 10 dkg összevágott datolyát. Egy pohárka maraschino likőrrel leöntjük az egészet és 8 tojás kemény habját bele keverve, vajjal jól kikent formába öntjük és ötnegyed órát gőzben főzzük. Vanília sodót adunk hozzá. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

Vanília sodó

Hozzávalók:

  •          2 dl tejföl
  •          2 db M méretű tojás
  •          2 dkg vaníliás cukor
  •          1 ek. porcukor

Elkészítése:

A 2 dl tejfölt a tojássárgájával, a 2 dkg vaníliás cukorral és 1 ek. porcukorral kikeverjünk. www.lidl.hu

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!