Somogyi tormás leves
Hozzávalók:
- 40-50 dkg tormát
- 2 dl olaj
- kevés liszt
- 3 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- 1 – 1,2 kg sertésnyelv
- kevés ecet
Elkészítése:
Először is ellenszélben lereszelünk 40-50 dkg tormát!! Két dl olajban kevés lisztet felforrósítunk, majd belekeverjük a reszelt tormánkat, és rövid ideig pirítjuk. Beleteszünk 3 fej apróra vágott vöröshagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük föl annyi vízzel, amiből minden résztvevőnek kijön két tányér leves (3-4 l). Sózzuk és forraljuk fel. Tegyünk bele 1,0-1,2 kg apró kockákra vágott sertésnyelvet és főzzük puhára. Ha a nyelv megpuhult, kevés ecettel ízesítsük savanykásra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: