Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Somogyi tormás leves

Somogyi tormás leves

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tormát
  • 2 dl olaj
  • kevés liszt
  • 3 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 1 – 1,2 kg sertésnyelv
  • kevés ecet

Elkészítése:

Először is ellenszélben lereszelünk 40-50 dkg tormát!! Két dl olajban kevés lisztet felforrósítunk, majd belekeverjük a reszelt tormánkat, és rövid ideig pirítjuk. Beleteszünk 3 fej apróra vágott vöröshagymát, és kevergetve tovább pirítjuk. Szórjuk meg pirospaprikával, és öntsük föl annyi vízzel, amiből minden résztvevőnek kijön két tányér leves (3-4 l). Sózzuk és forraljuk fel. Tegyünk bele 1,0-1,2 kg apró kockákra vágott sertésnyelvet és főzzük puhára. Ha a nyelv megpuhult, kevés ecettel ízesítsük savanykásra.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!