Rebarbaraleves
A rebarbarát a népi gyógyászat májproblémákra javasolja. Veseköveseknek gondot okozhat magas oxálsav-tartalma, de mindenki más egészséggel fogyaszthatja, és a kalóriatartalma is olyan csekély, hogy akár fogyókúrázók is ehetik. Folsav és szelén van benne jelentős mennyiségben.
Hozzávalók:
- 1/2 kg rebarbara
- 1 ek. liszt
- 3-4 ek. cukor
- szegfűszeg
- fahéj
- citromhéj
Elkészítése:
A rebarbarát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és kb. 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet a cukorral és egy kevés vízzel kikeverjük, a megpuhult rebarbarához öntjük, forrásig főzzük. Kovács Györgyné
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 134.00 kcal (561 kJ) Fehérje: 1.37 g Zsír: 0.32 g
Szénhidrát: 29.38 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: