Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rebarbaraleves Ch

Rebarbaraleves

A rebarbarát a népi gyógyászat májproblémákra javasolja. Veseköveseknek gondot okozhat magas oxálsav-tartalma, de mindenki más egészséggel fogyaszthatja, és a kalóriatartalma is olyan csekély, hogy akár fogyókúrázók is ehetik. Folsav és szelén van benne jelentős mennyiségben.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rebarbara
  • 1 ek. liszt
  • 3-4 ek. cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • citromhéj

Elkészítése:

A rebarbarát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és kb. 2 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet a cukorral és egy kevés vízzel kikeverjük, a megpuhult rebarbarához öntjük, forrásig főzzük. Kovács Györgyné

Elkészítési idő: 20 perc                                                 Nehézség: könnyű

Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 134.00 kcal (561 kJ)            Fehérje: 1.37 g     Zsír: 0.32 g

Szénhidrát: 29.38 g

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!