Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pacalleves pirítóssal (flaczki) lengyel

Pacalleves pirítóssal (flaczki)

Hozzávalók:

  • 60 dkg pacal,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 1 közepes zeller,
  • 1 hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 paradicsom,
  • 6 dl 100%-os paradicsomlé,
  • 1 doboz lila konzervbab,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg füstölt sonka,
  • 2-3 babérlevél,
  • ecet,
  • ételízesítő

Elkészítése:

A pacalt jól megmosom, felteszem főni sóval, babérlevéllel, egy kis ecettel. Kb. jó félórát így fő. Utána leöntöm róla a vizet, átmosom, csíkokra vágom.A sárgarépát, fehérrépát, zellert, hagymát, fokhagymát lereszelem, a paradicsomot összevágom. A szalonnát összekockázom és pirítom, rádobom a zöldségeket. Sózom, párolom, majd hozzáadom a darabolt sonkát, pacalt. Felöntöm a paradicsomlével és 1 liter vízzel. Beledobom a babérlevelet, ételízesítőt. Lassú tűzön puhára főzöm. A bab felét egy kis lével összetöröm, pépesítem és a leveshez adom. A többi bab utoljára kerül bele. Tejföllel ízesíthető. Fokhagymás pirítóssal fantasztikus. Fejérdy Győzőné/Mari

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!