Pacalleves pirítóssal (flaczki)
Hozzávalók:
- 60 dkg pacal,
- 2 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1 közepes zeller,
- 1 hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 paradicsom,
- 6 dl 100%-os paradicsomlé,
- 1 doboz lila konzervbab,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg füstölt sonka,
- 2-3 babérlevél,
- ecet,
- ételízesítő
Elkészítése:
A pacalt jól megmosom, felteszem főni sóval, babérlevéllel, egy kis ecettel. Kb. jó félórát így fő. Utána leöntöm róla a vizet, átmosom, csíkokra vágom.A sárgarépát, fehérrépát, zellert, hagymát, fokhagymát lereszelem, a paradicsomot összevágom. A szalonnát összekockázom és pirítom, rádobom a zöldségeket. Sózom, párolom, majd hozzáadom a darabolt sonkát, pacalt. Felöntöm a paradicsomlével és 1 liter vízzel. Beledobom a babérlevelet, ételízesítőt. Lassú tűzön puhára főzöm. A bab felét egy kis lével összetöröm, pépesítem és a leveshez adom. A többi bab utoljára kerül bele. Tejföllel ízesíthető. Fokhagymás pirítóssal fantasztikus. Fejérdy Győzőné/Mari
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: