Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Májgaluska leves 1

Májgaluska leves

Csontleves

Hozzávalók:

  • csont
  • 2 liter víz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • ½ zeller
  • ½ karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése:

Csontot 2 liter sós vízbe feltesszük főni, adunk hozzá 1 db sárgarépát. 1 db petrezselymet, ½ zellert, ½ karalábét, 1 db vöröshagymát héjával, 2 gerezd fokhagymát. Borssal fűszerezzük. A megfőtt levest leszűrjük és hozzáadjuk a májgaluskát, amit a következőképpen készítünk el.

Májgaluska

  • 20 dkg máj
  • kevés reszelt hagyma
  • petrezselyem zöldje
  • kevés bors
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

20 dkg májat megtisztítunk, ledaráljuk, kevés reszelt hagymával, összevágott petrezselyem zöldjével, kevés borssal, 2 tojással és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy puha legyen a massza. Kis gombócokat formálunk, és forró vízben kifőzzük és a leszűrt leveshez adjuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!