Májgaluska leves
Csontleves
Hozzávalók:
- csont
- 2 liter víz
- só
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- ½ zeller
- ½ karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítése:
Csontot 2 liter sós vízbe feltesszük főni, adunk hozzá 1 db sárgarépát. 1 db petrezselymet, ½ zellert, ½ karalábét, 1 db vöröshagymát héjával, 2 gerezd fokhagymát. Borssal fűszerezzük. A megfőtt levest leszűrjük és hozzáadjuk a májgaluskát, amit a következőképpen készítünk el.
Májgaluska
- 20 dkg máj
- kevés reszelt hagyma
- petrezselyem zöldje
- kevés bors
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
20 dkg májat megtisztítunk, ledaráljuk, kevés reszelt hagymával, összevágott petrezselyem zöldjével, kevés borssal, 2 tojással és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy puha legyen a massza. Kis gombócokat formálunk, és forró vízben kifőzzük és a leszűrt leveshez adjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: