Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Felvidéki babos derelyeleves (Palócföld)

Felvidéki babos derelyeleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg tarkabab,
  • 20 dkg húsos derelye,
  • 10 dkg csiperkegomba,
  • 3 pár virsli,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • 4 dl tejföl,
  • fél dl étolaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1,5 liter húsleves (kockából),
  • só,
  • tárkonylevél.

Elkészítése:

Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát, a felkarikázott virslit. A húsos derelyét külön kifőzzük, majd leszűrve melegen tartjuk. Mikor a bab majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, virslit és együtt tovább főzzük. Liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Ízesítjük vágott, friss tárkonylevéllel, kevés fehérborral. Tálalásnál a húsos derelyére merjük a forró levest, tejföllel díszítjük. Ajánlott ital: Halasi rizling

Elkészítési idő: 70 perc

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!