Felvidéki babos derelyeleves
Hozzávalók:
- 10 dkg tarkabab,
- 20 dkg húsos derelye,
- 10 dkg csiperkegomba,
- 3 pár virsli,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 4 dl tejföl,
- fél dl étolaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1,5 liter húsleves (kockából),
- só,
- tárkonylevél.
Elkészítése:
Az előző nap beáztatott tarkababot megmossuk, majd feltesszük főni a húslevesben. A finomra vágott vöröshagymát kevés előhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott gombát, a felkarikázott virslit. A húsos derelyét külön kifőzzük, majd leszűrve melegen tartjuk. Mikor a bab majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, virslit és együtt tovább főzzük. Liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Ízesítjük vágott, friss tárkonylevéllel, kevés fehérborral. Tálalásnál a húsos derelyére merjük a forró levest, tejföllel díszítjük. Ajánlott ital: Halasi rizling
Elkészítési idő: 70 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: