Szabolcsi káposztás bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt csülök
- ételízesítő,
- 1 fej hagyma
- 50 dkg áztatott tarkabab
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- pár egész bors
- Piros Arany
- zsír
- 2 ek. liszt
- pirospaprika
Elkészítése:
50 dkg füstölt csülköt vízben főzni kezdünk. Ha félpuha, beletéve Delikátot, 1 fej hagymát, 50 dkg áztatott tarkababot, puhára főzzük. Ha a csülök puha, kivéve a léből, felkockázva félrerakjuk. 1 kg savanyú káposztát annyi vízben főzve, hogy ellepje, 2 gerezd fokhagymával, babérlevéllel, pár egész borssal, Piros Arannyal ízesítjük. A babhoz szedve a káposztát, levéből ráöntünk annyit, hogy a leves savanykás legyen. Zsírból, 2 ek. lisztből pirospaprikával készült rántással összeforralva belerakjuk az aprított húst. Közben ne sózzuk!

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: