Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szabolcsi káposztás bableves

Szabolcsi káposztás bableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt csülök
  • ételízesítő,
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg áztatott tarkabab
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • pár egész bors
  • Piros Arany
  • zsír
  • 2 ek. liszt
  • pirospaprika

Elkészítése:

50 dkg füstölt csülköt vízben főzni kezdünk. Ha félpuha, beletéve Delikátot, 1 fej hagymát, 50 dkg áztatott tarkababot, puhára főzzük. Ha a csülök puha, kivéve a léből, felkockázva félrerakjuk. 1 kg savanyú káposztát annyi vízben főzve, hogy ellepje, 2 gerezd fokhagymával, babérlevéllel, pár egész borssal, Piros Arannyal ízesítjük. A babhoz szedve a káposztát, levéből ráöntünk annyit, hogy a leves savanykás legyen. Zsírból, 2 ek. lisztből pirospaprikával készült rántással összeforralva belerakjuk az aprított húst. Közben ne sózzuk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!